Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

ZVANIČNO: ,,Netflix” otpustio Spejsija, neće objaviti ni njegov film ,,Gor”

Foto: Netflix

Nakon optužbi o seksualno lošem ponašanju Kevina Spejsija, oskarovca i glavnog protagoniste serije ,,House of Cards” (Kuća od karata), Netflix je odustao od produkcije serije, a sada su otišli korak dalje te otpustili Spejsija.
– Netflix neće biti uključen u produkciju serije koja uključuje Kevina Spejsija na bilo koji način. Odlučili smo i da nećemo nastaviti s filmom ,,Gor” koji je u postprodukciji, a koji je producirao i u kojem glumi Spejsi – izjavio je portparol Netflixa.

Dodao je da će Netflix nastaviti raditi s produkcijskom kompanijom MRC dok ovi ne procjene hoće li nastaviti da sarađuju sa Spejsijem ili ne. Producenti trenutno razmišljaju šta da urade sa serijom – da li da ubiju lik Kevina Spejsija ili da naprave spin-off serije.

Prema izvještaju CNN-a, osam osoba koje su bile dio serije ,,House of Cards” rekle su da je zbog Spejsija produkcija bila ,,otrovno mjesto”, a jedan bivši zaposleni tvrdi da ga je Spejsi seksualno uznemiravao.

Podsjećamo, sve je pokrenuo glumac Entoni Rep koji je rekao da ga je Spejsi seksualno zlostavljao. Spejsi je nakon ovih optužbi priznao da je homoseksualac, ali tvrdi da se ne sjeća tog incidenta.

Osim toga, Spaceyja su za seksualno uznemiravanje optužili i meksički glumac Roberto Cavazos i američki reditelj Tony Montana, kao i jedan čovjek koji je želio ostati anoniman.

Spejsi nije uhapšen niti optužen za bilo kakav zločin. Njegov portparol je ranije ove sedmice rekao da je Spejsi zatražio psihološku procjenu i liječenje.

Izvor: klix.ba