Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

STRAVIČNE ISPOVIJESTI: Ovo je dokumentarni film o lancu pedofilije kojeg Holivud ne želi da vidite (video)

Foto: returnofkings.com

Dokumentarac koji prikazuje navodno postojanje pedofilskog lanca u Holivudu pogledan je više od tri miliona puta nakon što su ga njegovi tvorci emitovali besplatno.
Open secret (Otvorena tajna) koji razjašnjava brutalnost zlostavljanja djece u filmskoj industriji, objavljen je na internetu nakon što su dvije godine film odbijali objaviti distributeri i razni holivudski moćnici, piše Independent.
Označen kao ,,film kojeg Holivud ne želi da vidite”, dokumentarac se fokusiran na navodno zlostavljanje mladih dječaka i tinejdžera koji žele da rade u filmskoj industriji. Rediteljka Ejmi Berg, koja je osvojila Oskara za film ,,Deliver Us From Evil” o zlostavljanju djece u katoličkoj crkvi, navodno je došla do informacija o postajanju navodne grupe pedofila u Holivudu, koja uključuje menadžere, agente, PR-ove i same režisere.
U filmu otkriva razuzdane zabave na kojima ti muškarci dječacima daju alkohol i drogu s kojima ih mame na seks, a potom se na njima ređaju i izmjenjuju ih poput robe. Drugi se pak optužuju da su godinama gradili odnos povjerenja s porodicom žrtava, prateći njihovo odrastanje i seksualno ih napastujući.
U jednom intervjuu se pojavljuje Evan Henzi, koji kaže kako je imao 11 godina kad ga je njegov menadžer Martin Vajs počeo polno zlostavljati. Vajs se u dva slučaja seksualnog zlostavljanja tinejdžera izjasnio kao nedužan, ali ipak je dobio godinu i po zatvora i pet godina uslovne.
Henzi, koji danas ima 24 godine, kaže da je svoju priču otkrio u ,,Open Secretu” kako bi druge žrtve, koje su poput njega zlostavljane godinama, napokon dobile priliku da im rane zacijele.
– Kad je film izašao, primio sam puno poruka podrške od ljudi koji su ga vidjeli – kaže Henzi.
Gejb Hafman, čovjek koji je finansirao film, rekao je kako su dobili ravno nula ponuda iz Holivuda za distribuciju. Tvorci filma su zaključili da je očito kako face iz te industrije ne žele da dokumentarac ugleda svjetlo dana, pa su ga uploadovali na Vimeo kako bi on ipak došao do publike. Nadaju se da će ipak uskoro biti dostupan na TVu, Netflixu ili Amazonu. Pogledati ga možete ovdje.
Izvor: express.hr