Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

MOBILNI TELEFONI: iPhone X stigao u prodavnice

Foto: REUTERS/Stephen Lam

Nakon pompezne najave, američka kompanija Apple konačno je lansirala svoj novi telefon. U prodavnice širom svijeta stigao je dugoočekivani iPhone X.

Podsjetimo, telefon je promovisan na globalnom događaju 22. septembra, na kome su predstavljene i sve karakteristike, kao i poboljšanja i inovacije.

Novi telefon više nema Home dugme – otključava se jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica. Biometrijsko prepoznavanje lica navodno je mnogo preciznije od TouchID tehnologije skeniranja otisaka prsta, koji su imali dosadašnji modeli, uključujući i iPhone8.

Osim otključavanja na pogled, novi iPhone mimikom lica šalje emotikone i otporan je na vodu. Displej se prilagođava na postojeće osvjetljenje, a zvučnici su glasniji i imaju dublji bas.

Desetka, pored ostalih karakteristika, ima i ,,super retina” ekran, koji se služi OLED tehnologijom za intenzivnije boje i oštrije slike.

U prodaji je samo u crnoj i bijeloj boji, po cijeni od gotovo 1.000 dolara za model od 64 GB, odnosno 1.150 dolara za onaj od 256 GB.

Izvor: N1