ART PREPORUKA

DES ,,SCENA” U KOLAŠINU I BIJELOM POLJU: Sav prihod od karata za predstavu ide u humanitarne svrhe

Dramski edukativni studio „Scena“, iz Bara gostovaće u Kolašinu 30. oktobra, te 31. oktobra u Bijelom Polju. Osim što se raduju gostovanju, mališani koji igraju u predstavi se nadaju i velikom odzivu publike – jer su oba igranja humanitarnog karaktera. Naime, kolašinska i bjelopoljska publika imaće priliku da uživa u predstavi „Slučaj svjetlucave olovke“ , a sav prihod od prodaje ulaznica biće namjenjen njihovim sugrađanima kojima je pomoć neophodna.


Podsjećamo, DES „Scena“ je na ovogodišnjem Festivalu dječijeg teatra „Ćedo Dragović“ u Baru upravo sa ovom predstavom osvojila čak devet nagrada. Školu glume vodi diplomirana dramska umjetnica Vesna Vujošević Labović. Tekst, režiju, scenski pokret i izbor muzike za predstavu „Slučaj svjetlucave olovke“ potpisuju glumice Vesna Vujošević Labović i Kristina Obradović.

Za kostime je bila zadužena Vernesa Hasanagić, scenografiju je osmislio i napravio Vuk Mojašević, dok je svijetlo za predstavu dizajnirao Goran Mitrović.

U predstavi igraju: Anastasija Knežević, Irina Savić, Danilo Nikitin, Isidora Radunović, Jug Andonovski, Radmila Škuletić, Elena Tomanović, Nadja Čović, Aleksandar Šćepanović, Anastasija Pavlović i Lana Marković.