ART PREPORUKA

CNP: Sjutra ,,Creeps” na Velikoj sceni, ,,Šćeri moja” u Nikšiću

U petak 27. maja u 20 sati na Velikoj sceni u okviru programskog segmenta Scena Akademija biće izvedena predstava „Creeps“ po tekstu Luka Hubnera, u režiji Damjana Pejanovića.

Šta su mediji danas, kakav je njihov uticaj na naš život, da li postoje zbog nas, jesu li krivi za iskrivljenost sistema vrijednosti – ili smo ipak mi ti koji imamo mogućnost samoizbora i koji smo od života napravili fiktivnu stvarnost, vođeni konzumerističkim, te hedonističkim nasladama? Da li smo mi krivci što smo dozvolili da mediji uđu u našu privatnost, ili smo ipak nemoćni da ih u tome zaustavimo? Jesu li mediji ovakvi po uzoru na nas?
U predstavi igraju: Jelena Đukić, Marija Labudović, Marija Đurić i Pavle Popović.

Iste večeri, na sceni Nikšićkog pozorišta u 20 sati biće izvedena predstava ,,Šćeri moja”, po tekstu Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.
Iako su junaci drame „Šćeri moja“ istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je prije svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom djetetu.
Predstava ima za cilj da podstakne i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, prije svega ženskoj djeci.
Aleksandar Vukotić je radio scenografiju, Leo Kulaš potpisuje kostime, Lina Leković je asistentkinja kostimografa, Aleksandar Radunović Popaj je uradio muziku, Sonja Vukićević je koreograf predstave, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.
Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Petar Burić, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.