MAGAZIN PREPORUKA

OPREZ RODITELJI: Nova igra na Facebooku tjera djecu da se kriju

Foto: hulldailymail.co.uk

Britanka Lia Tejlor ima samo 11 godina, a njena baka Lin Vederil strahovala je od najgoreg jer joj unuke nije bilo više od 24 sata. Porodica smatra da je Lia možda odlučila da učestvuje u najnovijem ludilu koje se širi preko Facebooka.

Riječ je navodno o igri koja poziva djecu da se sakriju od roditelja što je duže moguće. ,,Takmičari” za to dobijaju bodove koji se povećavaju svaki put kad ih neko spomene na Facebooku. Izazov traje 48 sati, piše Mirror.

Lia je nestala u ponedjeljak ujutro, a, srećom, pronašli su je u utorak popodne i odveli na policiju. Bila je u društvu još jedne djevojčice, stare 12 godina, ali nije htjela gotovo ništa da kaže o razlogu nestanka.

Iako je opovrgla da je učestvovala u ,,48-satnom izazovu” preko Facebooka, majka Kler Tejlor kaže da su Lia i prijateljice prisutne na toj društvenoj mreži te da Lia možda ne govori istinu.

– Pobjegla je s prijateljicom, a nije nam rekla ništa o tome zašto je to učinila. Nikad nismo s njom imali problema. Mislim da je možda upala u loše društvo – kaže majka.


Baba smatra da bi mlađima od 16 godina trebalo zabraniti pristup Facebooku:

– To je užasno! Facebook mora spriječiti registraciju mlađima od 16. Djeca tamo mogu vidjeti i doživjeti previše loših stvari – kaže Lin Vederil.

Izvor: 24sata.hr