DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Teorijska i praktična nastava se realizuju na VMŠ u Beranama

U prvoj radnoj posjeti Visokoj medicinskoj školi u Beranama danas su boravili vršilac funkcije rektora prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Goran Nikolić sa saradnicima, kao i predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arriana Serhatlić, student povjerenik Medicinskog fakulteta Bogdan Račić i predstavnici studenata VMŠ.

U toku posjete iskazana je važnost sjedišta Visoke medicinske škole u Beranama i spremnost Univerziteta i države Crne Gore da obezbijede sve uslove za kvalitetno obrazovanje studenata koji pohađaju ovaj studijski program, kao i mogućnosti za njihovo zapošljavanje po završetku studija.

– Nakon obilaska svih kapaciteta uvjereni smo da postoje realni uslovi za održavanje teorijske i praktične nastave na Visokoj medicinskoj školi u Beranama, a na osnovu Odluke o organizaciji nastave koju su usvojili Medicinski fakultet i Senat Univerziteta Crne Gore – poručili su čelnici državnog Univerziteta i njihovi sagovornici.