DRUŠTVO PREPORUKA

ZA PRIMJER: Beranski maturant sakupio novac za Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Da humanost može preći u lijepu naviku, a isto tako može biti i spojena sa zabavom i dobrom provodom dokazuje nam gest mladog Beranca Nikole Obradovića.
Nikola je maturant Gimnazije „Panto Mališić“ i već četiri godine se bavi organizacijom srednjoškolskih žurki. Posljednja u nizu je bila mnogo drugačija od onih prethodnih, jer je ovaj mladić odlučio da ona bude humanitarnog karaktera pa se te noći skupljao novac za mališane iz Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.
Malo je reći da je ovo predivan način da okonča svoj četvorogodišnji ,,mandat” u beranskoj gimnnaziji, a u razgovoru za CdM Nikola priča kako je došao na ovu ideju.
– Na ideju sam došao prije tri mjeseca a u tome su mu pomogli mnogi prijatelji i Opština Berana koja je obezbijedila skromnu novčanu pomoć. Odlučio sam se da to bude Dnevni centar iz razloga jer je njima novac najpotrebniji, njihov rad je mnogo težak i htio sam da se potrudim da ga bar za nijansu olakšam – kaže Nikola za CdM.


Cijena žurke je iznosila pet eura i uključivala je piće, a akciji su se odazvali većinom srednjoškolci, njih 200.
Kada je sve troškove sveo, ostalo je 300 eura koje je uplatio Dnevnom centru.
Svjestan je, kaže, da to nije mnogo ali ipak se nada da će novac biti od pomoći.
– Ja znam da to nije velika cifra. Skupio sam 300 eura, ali eto, može se iskoristiti za krečenje prostorija Dnevnog centra – istakao je Nikola.
Iako prva, dodaje on, zasigurno nije i posljednja žurka humanitarnog karaktera.
U planu ima još jednu.
– U decembru ću organizovati još jednu žurku humanitarnog karaktera gdje ću sa tim novcem svoj djeci sa smetnjama u razvoju na teritoriji Opštine Berane podijeliti poklon pakete za Novu godinu i time im nadam se unijeti malo novogodišnje euforije – kaže Nikola.
Zadnju žurku, ispred koje stoji kao organizator, organizovaće 31.decembra povodom proslave Nove godine 2018.