ART SLAJDER

DINO ŠARAN ZA MNE MAGAZIN: Volio bih da moje pjesme jednom ne budu aktuelne

Sarajevski sastav ,,Letu štuke“ priredio je sinoć divan skoro dvočasovni koncert u Podgorici. Publika u prepunoj Bokeškoj ulici vraćala ih je dva puta na bis.
– Utisci su super. Nije nas dugo bilo u Podgorici. Već tri godine nismo bili nigdje, ali evo, ovo je drugi povratnički koncert. Prvi smo imali u Sarajevu, na Sarajevo film festivalu. Drago mi je, pogotovo zato što smo u Podgorici i Crnoj Gori uvijek rado viđeni gosti i to je jedna od naših najdražih publika, realno i iskreno – prenio je pjevač Dino Šaran sinoć utiske sa koncerta za MNE magazin.
Nastup je bio priređen u okviru podgoričke premijere prvog dugometražnog filma ,,The Books of Knjige“ koji nosi naziv ,,Slučajevi pravde“, a za koji je autor jedne od pjesama upravo Šaran. Nije ni ovdje, kaže nam Šaran, uspio da pogleda film.
– Ja sam se dogovorio s ekipom za neku privatnu projekciju, jer se oba puta potrefilo, u Sarajevu i u Podgorici, da smo imali svirku dok su oni imali projekciju. Ovaj put zapravo smo svirali zbog njih. Mi smo došli da ,,podebljamo“ taj događaj, jer su oni naši prijatelji i mi smo dugogodišnji njihovi fanovi, pogotovo ja, tako da taj film obavezno moram pogledati, jer to stvarno želim – kazao je Šaran u razgovoru za naš portal.
Prisjećamo se i da je režiser ovog ostvarenja Zoran Marković snimio nekoliko spotova u Crnoj Gori za pjesme ,,Letu štuke“ i pitamo ga da li će se saradnja nastaviti na narednom albumu.
– Da, tri (prim. a. ,,Sami“, ,,Psycho“ i ,,Brojevi računa“). Naravno, ne vidim nikakvog razloga da se ne nastavi. To je uvijek bila dobra i uspješna saradnja, jer je spontano. Nekako smo mi ipak ljudi iz istog miljea i generacijski smo bliski – istakao je Šaran.


Dezinformacija je, objašnjava Šaran za naš portal, da je novi album sniman u Holandiji, Zagrebu i Sarajevu.
– Nismo snimali ni u  Holandiji ni u Zagrebu, snimali smo u Mostaru i Sarajevu. Album izlazi početkom sljedeće godine. Ja još ne bih otkrivao nikakve detalje. Prvi singl ,,Bože zdravlja“ je od prekjuče u etru. Eto, to je zasad to. Od nas slijede još dva singla, dva spota i nakon toga izlazi album – kazao je naš sagovornik.
Pjesme ,,Letu štuke“ uvijek nose snažne poruke. Tako je i ovoga puta, pa u novoj pjesmi Šaran kaže: ,,Bože zdravlja kada pravde nema“.
– To je ono što nam je preostalo, bože zdravlja kada pravde nema. Očigledno nema je. Došli smo do nekakvog kraja, koji vjerovatno prethodi nekoj katarzi, ja se nadam pozitivnoj – vjeruje Šaran.

,,Minimalizam“ i nakon toliko godina ostaje ,,Minimalizam“?
– Naravno. Nažalost, te moje pjesme funkcionišu, i dan-danas su aktuelne. Ja bih volio da jednom ne budu – zaključio je Šaran ovim riječima naš razgovor.

Razgovor i foto: Bojana Radonjić

kud duga