MODA SLAJDER

TEA BABIĆ PRED IZBOR ZA MIS SVIJETA: Daću sve od sebe da predstavim našu zemlju u najboljem svijetlu

Foto: Sara Popović

Predstavnica Crne Gore na izboru za mis svijeta, Podgoričanka Tea Babić, ka kineskom gradu Sanji zaputiće se 20. oktobra. Tu će 18. novembra biti proglašena najljepša žena svijeta.
Pripreme su, kaže 20-godišnja studentkinja prava za MNE magazin, pri kraju. Babić obećava da će dati sve od sebe da predstavi zemlju iz koje dolazi onako kako dolikuje.
Mis Crne Gore proglašena je prije skoro godinu. Za taj period, dodaje u razgovoru za naš portal, postala je zrelija i iskusnija i kao prednost smatra to što će se lakše nositi sa izazovima koji je očekuju.

U intervjuu za MNE magazin pred polazak Babić govori o samim pripremama, te o Head to Head challenge-u u kojem presudan glas za prolaz u ,,top 40” ima publika.

Kako teku završne pripreme?

– Putujem 20. oktobra jer je došlo do izmjena u organizaciji. Što se tiče priprema, one su pri kraju. Spremila sam sve što Miss World organizacija podrazumijeva za učešće, od talenta do tradicionalnog plesa i ostalo je još samo da dam sve od sebe da predstavim našu zemlju u najboljem svijetlu, kako njoj to i dolikuje.

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Kolika je prednost ta što ste imali skoro godinu za pripreme?

– Značilo mi je mnogo, jer sam za godinu dana postala i zrelija i iskusnija i mislim da ću se lakše nositi sa brojnim izazovima koji me očekuju.

Kakav je plan predstavljanja?

– Takmičenje se sastoji iz više podtakmičenja u raznim oblastima kao što su Miss World Beauty with a Purpose, Miss World Fashion-Top Model, Miss World Multi-Media Award, Miss World Dances of the World, Miss World Top Fitness, Miss World Talent i Miss World Head to Head Challenge. Na osnovu rezultata vrši se selektovanje u uži krug.

Tradicija takmičenja nalaže da se nose suveniri organizatorima, za humanitarne svrhe. Što nosite od darova?

– Napravila sam uži izbor, ali još uvijek nisam donijela konačnu odluku. Veoma je bitno koji poklon ću prezentovati na aukcijskoj večeri, jer ne predstavljam samo sebe već i svoju zemlju i njen značaj.

Ko je dizajner haljina koje ćete nositi u finalu?

– Nosiću dvije haljine. Jedna će biti dizajnerska haljina koju će osmisliti naš kreator Aleksandar Dado Jovanović, a drugu haljinu, koja je po mom izboru, radiće Ivana Murišić.

Foto: Facebook

Kojim talentom ćete se predstaviti?

– Kao mlađa sam se bavila baletom tako da ću se time predstaviti. Uložila sam puno truda u koreografiju jer želim da to bude nešto što je drugačije, želim da nastup bude upečatljiv, a u svemu tome mi je pomogla profesorica baleta Ana Halas i baletska škola ,,Princeza Ksenija”.

Čime ćete se predstaviti u dijelu ,,Beauty with purpose”?

Bavim se već neko vrijeme humanitarnim radom i volontiram u organizaciji NVU ,,Staze” za djecu sa smetnjama u razvoju. Za takmičenje je potrebno poslati snimljeni materijal o našem radu na tom polju tokom godine.

Foto: Sara Popović

Takođe, da li nam možete objasniti ,,Head to head challenge”, pošto upravo glas publike presuđuje ulazak u Top 40?

– The Head to Head Challenge događaji se odvijaju između 21. oktobra i 15. novembra na raznim lokacijama koje ćemo posjećivati tokom takmičenja. Sastojaće se od 20 grupa sa po 6 država. Pobjednica svake grupe se automatski kvalifikuje u Miss World Top 40.

Šest nacija iz svake grupe će napraviti ceremoniju predstavljanja prezentacijom o sebi. Nakon prezentazije, takmičarke će odgovarati na pitanja voditelja i online ljudi. Na kraju, svaka takmičarka će odgovoriti na pitanje dana i na osnovu toga publika će birati pobjednicu svake grupe.

Bojana Radonjić

 

10 Responses to TEA BABIĆ PRED IZBOR ZA MIS SVIJETA: Daću sve od sebe da predstavim našu zemlju u najboljem svijetlu

 1. anastasija scepanovic

  11.10.2017 u 12:51

  Divna Tea!!!
  Pravi izbor i prava djevojka ide da predstavlja Crnu Goru.
  Prirodno lijepa,otmena,prefinjena ljepota,mnogo inteligentna,obrazovana.To mogu da potvrde ustanove u kojima je pohadjala skole i neka joj je srecno jer to i zasluzuje.

 2. lepi

  11.10.2017 u 12:58

  Najljepsa…Bravoooo!!!Srecan put!
  Bravo Crna Goro, imas pravu predstavnicu.

 3. zloco

  11.10.2017 u 13:03

  E vala si ispromovisala Crnu Goru ,ne znam jel je iko toliko predstavljao i dicio se njom, a ni da je Montekarlo a ne mrcenici.Lijepo je to i lijepa si ali daj nam malo sebe bikini ovo ono

 4. lilihop

  11.10.2017 u 13:08

  Najbolji smo i najljepse zene i dobre fudbalere.I skoro pa jesmo Montekarlo.Sta kome fali.Najljepsa smo zemlja.
  Ova djevojka je nestvarno lijepa,ukusi su razliciti ali vjerovatno presudjuju i druge stvari,kayu obrazovana .pametna ,dobra sto je danas tesko kompletnu naci.U svakom slucaju njoj neka je srecan put a nasim reprezentativcima da su dobri i bravo.

 5. polarni

  11.10.2017 u 13:15

  Top model.A mora da smo neka crnogorska masina jer Montenegro ne cuh da je iko vise izreklamirao kao ova djevojka.Nego kako da pokupimo glasove kad smo mala zemlja sto je odmah diskvalifikuje, ali
  Srecno !

 6. gurman

  12.10.2017 u 15:03

  Dobra si mala

 7. gimnazija slobodan skerovic

  12.10.2017 u 15:05

  Srecno Tea!!!!
  Volimo te i navijamo pa sta bude.
  Glasajte!!!
  Uvijek najljepsa i najbolja djevojka.

 8. ups

  12.10.2017 u 15:07

  Sve najjjjjjjjjjjjjjjjj!

 9. ups

  12.10.2017 u 15:08

  Crna Gora DPS i u modelingu i sportu

 10. dizajneri

  12.10.2017 u 15:12

  Draga Tea,
  zelimo ti srecan put.
  I da ne osvojis titulu najljepse u svijetu,osvojila si je u svojoj zemlji,po prvi put su napravili pravi izbor.
  Sa tobom je bilo divno sardjivati jer si kulturna i pametna djevojka i lijepo te gledati.
  Svaku kreaciju koju obuces izneses je na poseban nacin jer si i sama posebna,jedna prefinjena mlada djevojka.
  Samo guraj, ti si u svojoj zemlji i dostigla sam Vrh i daj Boze da budes uzor i drugim djevojkama.