DRUŠTVO PREPORUKA

ZAVRŠENI RADOVI U TRI ŠKOLE: Uloženo 121.000 eura

JU OŠ Srbija Bar

Nova školska godina u JU OŠ „Janko Mićunović“ i JU OŠ „Olga Golović“ u Nikšiću, kao i JU OŠ „Srbija“ u Baru, za učenike i nastavni kadar počela je u boljim uslovima, nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji školskih objekata u ukupnom iznosu od 121.000 eura.

Radovi koji su finansirani iz tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete su izvođeni tokom ljetnjeg raspusta.

JU OŠ Janko Mićunović

U JU OŠ „Janko Mićunović“ u Nikšiću izvršena je rekonstrukcija toaleta. Vrijednost radova iznosila je 20.000 eura, a izvodila ih je firma „Eurozox d.o.o.“, Danilovgrad.

JU OŠ Olga Golović NK

U još jednoj nikšićkoj školi, JU OŠ „ Olga Golović“, urađena je totalna rekonstrukcija toaleta kao i dijela fasade. Vrijednost radova iznosila je 70.000 eura, a izvođač je takođe firma ,,Eurozox d.o.o.“ iz Danilovgrada.

JU OŠ Srbija Bar

Ukupno 31.000 eura uložena je u djelimičnu zamjenu stolarije u JU OŠ „Srbija“ u Baru u kojoj je radove izvodila firma „Mikromont“ Bijelo Polje.

Ovim povodom sekretar ministarstva prosvjete, Omer Mehmedović, rekao je da ,,Ministarstvo kontinuirano radi na poboljšanju školske infrastrukture i unapređenju uslova u obrazovno – vaspitnim ustanovama, pri čemu ostvaruje dobru saradnju sa lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, ambasadama i uz pomoć donacija uspijeva da u velikoj mjeri unaprijedi uslove u obrazovno-vaspitnim ustanovama”.

Omer Mehmedović

Od početka 2017. godine u infrastrukturu školskih objekata uložena su značajna sredstva iz različitih izvora finansiranja.

– Do kraja godine planirano je izvođenje radova na sljedećim objektima i u toku su procedure raspisivanja tendera: JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“, Cetinje za rekontsrukciju školskog platoa, vrijednost radova oko 29.000,00 eura, JU OŠ „Hajro Šahmanović“ Plav, rekonstrukcija toaleta, vrijednost radova 30.000,00 eura, JU Srednja stručna škola Berane, rekonstrukcija krovnog pokrivča vrijednost radova 100.000,00 eura, JPU „Zagorka Ivanović“ Cetinje, rekonstrukcija krovnog pokrivača, vrijednost radova 45.000,00 eura, JPU „Sestre Radović“ Kolašin, rekonstrukcija fasadne bravarije, vrijednostradova oko 12.000,00 eura, JU OŠ „Orijenski Bataljon“ rekonstrukcija krovnog pokrivača, vrijednost radova oko 65.000,00 eura, JU školski centar Šavnik, rekonstrukcija krova vrtića. Navedeno predstavlja samo dio radova koji su u planu. Rekonstrukcije će vršiti na još školskih objekata – naglasio je Mehmedović.