Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

PARIZ: Pregršt medalja, nagrada i priznanja za crnogorski tim na Svjetskom prvenstvu za frizere

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za frizere u francuskoj prijestonici – Parizu, reprezentacija Crne Gore se predstavila najširem auditorijumu u najboljem mogućem svijetlu.

U konkurenciji više od 1.500 takmičara iz preko pedeset zemalja svijeta, crnogorski tim je briljirao, osvojivši pregršt medalja, nagrada i priznanja. Svi crnogorski reprezentativci su dobili nagrade, što je svojevrstan kuriozitet na najvećim svjetskim smotrama frizera i uspjeh kojem će, u dogledno vrijeme teško ko moći da se približi, a kamoli nadmaši, bar kad je riječ o balkanskim prostorima.

Takmičarski dio je protekao u skladu sa očekivanjima čelnika saveza, koji su uoči odlaska tima, najavljivali osvajanje odličja.

Već prvog dana Zorana Vukčević se popela na pobjedničko postolje. U kategoriji punđa za mlade osvojila je drugo mjesto, okitivši se srebrnom medaljom. Drugog dana muški juniori u sastavu: Luka Bulatović, Filip Milošević i Miloš Živković ostvarili su veliki uspjeh osvojivši, visoko peto mjesto. Njihov uspjeh je narednog dana ponovila i ekipa seniorskog tima u sastavu: Danica Petrović, Ilija Ljumović i Veljo Stevanović u muškim disciplinama.

Velika nada reprezentacije, od koga se prije odlaska mnogo očekivalo i u koga se vjerovalo, Eldin Krivošić, opravdao je očekivanja svojih kolega. U kategoriji ženska frizura fantazi, uspio je da se okiti najsjajnijim odličjem i donese svojoj zemlji zlatnu medalju.

Osim takmičara, za vrijeme kongresa, naši članovi žirija Dragan Marović i Rašid Brzać dobili su priznanje za izuzetan doprinos struci. Ipak, ni tu nije kraj velikim priznanjima jer poznata frizerska Akademija „Zoran“, rasadnik raskošnih talenata, proglašena je za najbolju na svijetu. Kao kruna sjajnog nastupa crnogorskog tima, stiglo je i izuzeteno laskavo priznanje za Zorana Vukčevića koji od strane svjetske frizerske organizacije proglašen za svjetskog ambasadora struke.

-Prijatno sam iznenađen priznanjem koje sam dobio od svjetske organizacije. Ujedno sam i jako ponosan na sjajan uspjeh naših takmičara, koji će, slobodan sam to reći, teško ko ponoviti. Ovim smo povratili primat i potvrdili da smo, što se regiona tiče, najbolja reprezentacija i da se naš rad izuzetno vrednuje na svjetskom nivou. Veliku zahvalnost dugujemo i trenerima Isidori Radić, Milošu Koborskom i Draganu Andrejiću iz Beograda. Svojim predanim i požrtvovanim radom doprinijeli su našem uspjehu. Posebnu zahvalnost dugujemo i Mirsanu Agiću iz Pariza, našem sponzoru i članu žirija, koji je sve vrijeme boravka reprezentacije u Parizu bio na usluzi timu – istakao je dugogodišnji najbolji svjetski žiror, a od prije neki dan i ambasador svjetske frizerske organizacije frizera, Zoran Vukčević.