MODA SLAJDER

„BACK TO BLACK“: Modnim blogerkama predstavljene nove kolekcije Lazara i Kristine Ilić

Crnogorski kreator Lazar Ilić danas je, zajedno sa svojom sestrom Kristinom, u  ateljeu „Ilić“ upriličio druženje sa modnim blogerkama i tako im predstavio svoju novu kolekciju.

Inspiraciju za ovo druženje, Lazar je, kako kaže za MNE magazin, našao kod svojih inostranih kolega. On je istakao želju da u svoj rad uključi i modne blogere, ali i sve one koji imaju ukusa i znaju značenje riječi „moda“.

– Prosto sam išao primjerom nekih svjetskih modnih dizajnera i modnih kuća, koje prilikom premijere kolekcije vole da, umjesto jednostavnog predstavljanje kolekcije novinarima, pozovu i blogere, ali i sve one koje smatraju ljudima od stila i ukusa da prethodno vide kolekciju. Time smo se vodili Kristina i ja, pa smo danas pozvali blogerke i šminkerke da vide šta smo mi to spremili. Htjeli smo da napravimo nešto drugačije, ali i da blogerima damo riječ da kažu ono što misle i da rade svoj posao – objašnjava Lazar.

On dodaje da bi volio da na ovaj način inspiriše i ostale kolege da daju priliku blogerima, te da se više druže sa njima i čuju njihova mišljenja.

-Od ove kolekcije, ja sam prvi put otvoren za savjete drugih ljudi. Spreman sam da čujem i druga mišljenja, a vidjećemo da li će to uroditi plodom – kaže on.

Lazar ističe da su predstavljanju kolekcije prisustvovale Milena Pajović, Kana Tomašević, Vanesa Đurašaj, Iva Čuković, Bojana Rmandić, Ksenija Bulatović, Nataša Gardašević, Marija Anđelić, a za dekoraciju je bila zadužena Jelena Mlađenović.

Sljedećeg vikenda, Lazar će se predstaviti publici na manifestaciji „Ulcinj Fashion Night“ samostalnom kolekcijom „Back to Black“. Kako ističe, današnje gošće su mu pomogle u osmišljavanju kreacija za predstojeći modni šou.

-Naravno da su mi pomogle i dale smjernice, a to mi je i bila želja. Svaki grad ima neku svoju „priču“ pa ću tako u Ulicinju predstaviti modele sa čipkom i ručnim radom-kaže Lazar.

A što se tiče „Ulcinj Fashion night“, Lazar kaže da će tamo predstaviti svoje najdraže modele.

-Kolekcija se zove „Back to Black“ i predstaviću 12 modela. Modeli su u crnoj boji, osim tri modela u tamno ljubičastoj, koji su rađeni od krzna. Tih dvanaest modela krasi ručni rad i čipka. Želio sam da kreiram kolekciju koja nije samo dizajnerski potkovana, već i stilski. Trudio sam se da  svaki model, od prvog po posljednjeg, bude posebno stilizovan, pa će publika tako moći da vidi, na primjer pojaseve od kože i metala, ali i razne druge modne dodatke. I upravo sam zato želio da i blogerke vide kolekciju i predlože kako bi sve to moglo da se uklopi i „spakuje“-priča naš sagovornik.

Osim samostalne kolekcije, Lazar će sa sestrom Kristinom predstaviti i kolekciju brenda „Hunt by Kristina & Lazar“.

-Kolekcija se zove „Simple Glam Look“ i definiše je prepoznatljiva estetika i svedena forma. Sami ambijent i mjesto događaja kao i dobar ritam i bajkovita pista, našim modelima će dodatno dati glamurozan efekat. Modeli dočaravaju neprolaznu zavodljivost i glamur. Volim da kažem da je u pitanju zavodljiva igra golog i prekrivenog. Priča je o senzualnosti i buđenja svih čula – zaključuje Kristina.

This slideshow requires JavaScript.

M. Lalović

Foto: B. Šekularac