PREPORUKA SPORT

SVAKA ČAST: Crna Gora na krovu Evrope

Crnogorska kadetska vaterpolo reprezentacija osvojila je titulu prvaka Evrope – u finalu je nakon peteraca bila bolja od Španije rezultatom 11:10.

Izabranici Miodraga Mirovića su iz još jedne drame izašli kao pobjednici i stigli do velikog uspjeha. Vodila je Španija 6:4 uoči posljednje četvrtine, ali je naš tim uspio da preokrene, pa je na kraju “furija” morala da juri rezultat i izbori se za peterce.

U izvođenju udaraca sa pet metara naši su bili mnogo prisebniji, pogodili su Vučurović, Radović, Drašković i Mačić, dok Španci sa druge strane nijesu iskoristili dva peterca jer je sjajno branio Bogdan Radnjić.

Osim u prvoj četvrtini kada je Crna Gora vodila 2:1, Španci su u dva navrata imali dva pogotka prednosti (5:3 i 6:4), ali su talentovani vaterpolisti iz naše zemlje pokazali kvalitet i snagu volje, kao i da je pred njima svijetla budućnost.

Poslije pobjeda nad Italijom i Rusijom, u finalu je pao još jedan velikan evropskog vaterpola, a dječaci selektora Mirovića pokazali da među njima stasavaju dostojni nasljednici igrača koji su proslavili našu zemlju i vaterpolo na međunarodnoj sceni.

Uroš Vučurović večeras je postigao četiri gola, Aljoša Mačić i Danilo Radović pogađali su po dva puta, dok su se u strijelce upisali i Vuk Drašković, Luka Murišić i Nikola Jančić.

U taboru Španije pet pogodaka postigao je Sanahuha.

Izvor: cdm.me