DRUŠTVO PREPORUKA

PREDSTAVLJENA NOVA ĐAČKA UŽINA: Kvalitetniji proizvodi na meniju

U srijedu 13. septembra, 2017. godine, u  radionici koja posluje u okviru JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, i udruženju Roditelji kao i upravi škole, predstavljeni su novi proizvodi iz ove radionice, koji će biti sastavni dio đačke užine – navodi se u sapštenju MP.

Kao što je ranije saopšteno, u proces izrade novog menija koji će biti ponuđen učenicima podgoričkih osnovnih škola u ovoj školskoj godini, Ministarstvo prosvjete i škola „Sergije Stanić“ uključili su i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije ponude.

Ona će uključivati peciva od cijelog zrna žitarica, te kifle, proje  i sendviče sa integralnim brašnom i sjemenkamama, lana, bundeve, susama, čia sjemenkama kao i peciva sa koprivom, razne vrste mafina i slatkog peciva.

Među proizvodima koji su se našli na prezentaciji, bilo je i proizvoda koji su već bili u ponudi u protekloj školskoj godini, ali sa izmijenjenim sirovinskim sastavom kao i sa novom tehnikom proizvodnje.

Za navedene proizvode će u osnovnim školama Glavnog grada biti organizovana degustacija u posljednoj nedjelji septembra. Takođe, u toku naredne nedjelje predstavnici Škole „Sergije Stanić“, obići će podgoričke osnovne škole u cilju promocije Projekta.