DRUŠTVO PREPORUKA

POTREBNA POMOĆ: Malom Amaru hitno potrebno 150.000 eura za liječenje

Jedanaestogodišnjem Bjelopoljcu Amaru Drndaru hitno je potrebna pomoć za liječenje. Povodom toga FK Jedinstvo će u nedjelju organizovati humanitarnu utakmicu.

-Dječak je dobio neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini, odnosno u donjem dijelu, koji se nažalost, proširio duž cijele kičme. On se trenutno nalazi u Čikagu, međutim, šanse da Amar pobijedi ovu opaku bolest su mnogo veće u Teksasu gdje postoji specijalistički centar za liječenje, ali troškovi su previsoki. Samo konsultacija, košta najmanje hiljadu i po dolara, ali najveći troškovi dolaze kasnije. Čak i više od 30.000 dolara mjesečno, jer bolnica u Teksasu ne prima većinu zdravstvenih osiguranja – navode u Euromostu.

Amarovi roditelji otac Demir i majka Samija mole sve ljude dobre volje u Crnoj Gori da u skladu sa mogućnostima pomognu njegovo liječenje.

Za Amarovo liječenje je potrebno da se prikupi 150.000 dolara, a da bi ga primili u specijalistički centar u Teksasu potrebno je da se odmah prikupi 50.000 dolara.

Amarova tetka Denisa Drndar-Džogović kaže da je Amar rastao i razvijao se kao i svaki drugi dječak ali da je u maju 2017. cijeli svijet srušen, kada mu je dijagnostikovan neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini.

-Ovim putem molim sve ljude dobre volje da se udruže sa nama, da pomognemo našem Amaru da pobijedi užasnog monstruma i da se vrati svom srećnom djetinjstvu. U njegovo ime hvala svima puno koji su se već odazvali na naš apel – kaže Denisa.

I iz Fudbalskog kluba Jedinstvo pozivaju sve da u nedjelju u 15:30 sati dođu svi ljudi dobre volje i to u što većem broju, na utakmicu koju igraju protiv ekipe Mladost Lješkopolje iz Podgorice.

-Kupovinom karte na staroj tribini daće doprinos u njihovoj akciji prikupljanja sredstava za Amarovu operaciju. Cijena ulaznice će biti jedan euro, ali naravno shodno mogućnostima građani mogu donirati i više od toga. Karte će na ulazu na tribinu prodavati članovi Amarove porodice – saopštavaju iz FK Jedinstvo.

Svi koji žele i mogu da pomognu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun:

NLB Montenegro banka 530-0700100108064-35 na ime Denisa Džogović

Uplata iz inostranstva na IBEN CODE:ME25530073050008070010