DRUŠTVO PREPORUKA

DEVET GODINA „KAKARICKE GORE“: Kroz rehabilitaciju prošlo 400 klijenata

Foto: Luka Zeković

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori je obilježila devet godina rada. Za to vrijeme, kako je kazao direktor Aleksandar Radinović, prošlo je preko 400 klijenata program rehabilitacije, a trenutno ih je preko 50 na tretmanu.

On je kazao da danas obilježavaju devet godina predanog visokoprofesionalnog angažovanja na pružanju pomoći i podrške klijentima i klijentkinjama i njihovim porodicama.

-Za nama su brojni profesionalini izazovi, na koje smo uspješno  odgovorili. Jedan od njih je i izgradnja i početak rada centra za zavisnice, koji je u funkciji već skoro dvije godine, a kojim smo stvorili  veoma kvalitetne uslove za tretman žena, koje se suočavaju sa problemom bolesti zavisnosti – kazao je Radinović.

Pored toga, misija ustanove, kako je istakao Radinović, je i suzbijanje stigmatizacije zavisnika, i rušenje predrasuda o bolestima zavisnosti, pa su održana brojna predavanja na tu temu, okrugli stolovi…

Foto: Luka Zeković

-Uložili smo truda da se povežemo sa drugim ustanovama, kako bi se zajedničkim naporima borili se protiv ovog kompleksnog problema, koji zahtijeva efikasan odgovor – kazao je Radinović.

On je rekao da “imamo klijente i klijentkilje koji vode funkcionalne živote”.

Sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, Ivan Terzić, kazao je da se Ustanova ima sa čime ponositi, jer su svima pokazali da rješenje za ovaj problem postoji.

-Ustanova je primjer drugima da svojom posvećenošću možemo pomoći onima, koji imaju problem sa zavisnošću i vratiti ih sa socijalne margine u funkcionalne društvene tokove i tu smo da im pružimo podršku. Želim da iz godine u godinu, imate što manje klijenata – kazao je Terzić.

Izvor: vijesti.me