DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Studijska grupa medija iz Skandinavije boravi u Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, HG Budvanska rivijera i turističke agencije Gulliver Montenegro iz Budve, predstavnici tur-operatora TUI Nordic i novinari iz četiri skandinavske zemlje, Danske, Švedske, Norveške i Finske, borave u studijskoj posjeti našoj destinaciji, u periodu od 10-17. septembra, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Oni su podsjetili da je TUI Nordic od ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, jednom sedmično realizuje čarter letove iz  Štokholma, Osla, Kopenhagena i Helsinkija.

Tokom posjete novinari borave u hotelu „Aleksandar“ u Budvi koji, shodno ugovorenoj saradnji HG Budvanska rivijera sa ispostavom grupacije TUI za Nordijske zemlje, od ove sezone funkcioniše prema konceptu „Blue star“ hotela i dočekuje goste iz Skandinavije, od kraja maja do početka oktobra ove godine.

Pored ponude Budve, novinari i predstavnici ovog tur-operatora biće u prilici da se upoznaju i sa ponudom ostalih primorskih gradova i prijestonice Cetinje, putem organizovanih izleta do Virpazara, Rijeke Crnojevića, muzeja na Cetinju. Takođe, planiran je obilazak Tivta i nautičkog naselja Porto Montenegro, vožnja brodom Bokokotorsim zalivom uz obilazak Gospe od Škrpjela, Perasta i Kotora, kao i izleti do Bara i Ulcinja. Posjetu su podržale i lokalne turističke organizacije Budve i Kotora, najavili su iz NTO.

-Crna Gora je potencijalno najuzbudljivija destinacija za odmor u 2018. godini. Slično Hrvatskoj, ima besprekornu obalu, predivnu prirodu, kulturno naslijeđe pod zaštitom UNESCO-a i odličnu hotelsku ponudu za turiste iz nordijskih zemalja. Osim toga, možete dobiti odmor iz snova po veoma pristupačnoj cijeni. Dobro poznata nekima, a potpuno nepoznata većini, ova predivna zemlja će uskoro biti nova zvijezda na turističkoj mapi. Mi smo prepoznali ogroman rast u turizmu ove oblasti, sa dobrim razlogom. Crna Gora ima svoj posebni šarm, zanimljivu istoriju i može ponuditi sve što naši nordijski turisti žele. Nemam sumnje da će uskoro postati omiljena destinacija među našim gostima – izjavila je Nora Aspengren, PR menadžer TUI Nordic-a.

-Kako naši turisti sve više traže destinacije poput Crne Gore i Hrvatske, TUI grupacija vidi veliki potencijal u razvoju ove oblasti i investira u budućnost Crne Gore kao destinacije za odmor. Trenutno TUI ima u ponudi pet destinacija u Crnoj Gori (Budva, Bečići, Petrovac, Sveti Stefan i Porto Montenegro), 23 hotela i nekoliko apartmana, kao i letove iz Helsinkija, Kopenhagena, Štokholma i Osla, u periodu od 20. maja do 30. septembra 2018. godine – dodala je ona.

Za više informacija o aranžmanima TUI Nordic za Crnu Goru možete kontaktirati Noru Aspengren, PR menadžera, +47 906 36 063, [email protected]