PREPORUKA SPORT

TENIS: Nadal je vladar Njujorka, furiozno do titule US Opena

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je US Open, pošto je u finalu, u tri seta pobijedio Kevina Andersona – 6:3, 6:3, 6:4.

Prvi teniser svijeta vratio se na tron u Njujorku poslije četiri godine, tako što je trijumfovao u svom 23. grend slem finalu.

Sa druge strane, Anderson je prvi put imao priliku da se bori za trofej jednog od četiri najveća turnira.

Foto: Tanjug/AP

Malo šta se pitao visoki teniser iz Južne Afrike protiv “bika” sa Majorke… U prvom setu je samo odlagao neizbježno, jer je u dva uzastopna gema spasao četiri brejk lopte, ali mu pri rezultatu 2:3 nije bilo spasa.

Nadal mu je dva puta zaredom oduzeo servis, nanizao četiri gema i krenuo po treći trofej US Opena, odnosno 16. grend slem pehar u karijeri.

U drugom setu je Rafa nastavio sa apsolutnom kontrolom dešavanja na terenu, brejkom poveo sa 4:2, što je bilo ključno da dođe na korak do trijumfa. Treću i posljednju dionicu je počeo tako što je oduzeo servis Andersonu, tu prednost je sigurno čuvao i drugu meč loptu iskoristio da slavi i to tako što je izgubio samo tri seta tokom cijelog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Nadal se tako učvrstio na drugom mjestu vječne liste po broju grend slem trofeja sa 16 titula, tri manje od vodećeg Rodžera Federera. Njih dvojica su obilježili ovu godinu, jer su osvojili po dva pehara sa četiri najveća turnira.

Izvor: blic.rs