Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

ZA LJUBITELJE MODE: Serija o tvorcima modne scene 90-tih

Foto: Twocoms / Shutterstock.com

U moru serija čiji skori dolazak je najavljen, jedna djeluje da bi mogla biti glamuroznija, ali i grešnija od mnogih. U pitanju je serija čija će tema biti blještavi i seksepilni, alkoholom i kokainom nabijeni, milionima i blicevima hranjeni svijet visoke mode devedesetih godina prošlog vijeka.

U eri koja je “zvanično” započela kultnom naslovnicom časopisa Vogue, termin “supermodel” ušao je u sve rječnike i dobio kulturnu težinu jednaku zvanjima “holivudske ikone” i “rok zvijezde”. U godinama koje su uslijedile, ovom epohom glamura i grijeha bavili su se mnogi, na razne načine, pa i kroz knjige. Među njima je bilo i izdanje “Champagne Supernovas”, koje je 2014. godine objavila Morin Kalahan (Maureen Callahan), a koje će sada poslužiti kao materijal za TV seriju.

Kalahan u svojoj knjizi piše o nekoliko velikih modnih imena, kao što su Kejt Mos(Kate Moss), Aleksander Mekvin (Alexander McQueen) i Mark Džejkobs (Mark Jacobs), te prati njihov put od anonimusa do statusa globalnih selebritija. Takođe, Kalahan dokumentuje i sve opasnosti koje je sa sobom slava donijela, ali i kulturni uticaj koji su ove ličnosti imale na svoju i kasnije generacije, te zapadno društvo u cjelini.

O ekranizaciji se ne zna mnogo. Tačnije, poznato je se samo da će tandem izvršnih producenata činiti Džoni Lin (Johnny Lin) i Ben Šilds Kejtlin (Ben Shields Catlin). Prvi je znan kao producent filmova “Bernie” i “American Made”, dok je drugi bio član brojnih producentskih ekipa i vodi svoju kuću The Storyhouse.

I pored nedostatka konkretnijih informacija, tema i imena oko kojih će se priča vrtjeti bili su sasvim dovoljni da zainteresuju javnost širom globusa.

Ljubitelji mode i svih sociološko-kulturnih elemenata koji idu uz nju imaju, dakle, čemu da se raduju, jer će prije ove serije stići film o londonskoj modnoj sceni pedesetih godina 20. vijeka. To bi trebalo da bude posljednji film Danijela Deja Luisa (Daniel Day Lewis), a režira ga Pol Tomas Anderson (Paul Thomas Anderson) i u bioskope stiže 25. decembra.

Izvor: lolamagazin.com