DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Počinju radovi na rekonstrukciji SC Morača vrijedni više od četiri miliona eura

Foto: Pgsport.me

Nakon što je urađen glavni projekat, Glavni grad je dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Male sale Sportskog centra ,,Morača” i njenu prenamjenu u multifunkcionalnu salu, nakon čega slijedi i početak radova vrijednih 4.200.000 eura.

Projekat će se realizovati u formi privatno-javnog partnerstva kojim će Podgorica dobiti objekat koji će pružiti kvalitete uslove i za sve dvoranske sportove.

– Podsjećamo da je, nakon javnog poziva, Skupština Glavnog grada 28. februara 2017. godine odobrila potpisivanje ugovora sa Košarkaškim savezom, kao najboljim ponuđačem za privatnog partnera. Vodeći se bogatom sportskom kulturom i tradicijom Podgorice, uprava Grada odlučna da u okviru sportske politike svim subjektima u sportu omugući da djeluju lakše i uspješnije i razvijaju svoje sportske klubove. Nezavisno od toga o kojoj je grani sporta riječ, aktuelna lokalna vlast je i na ovaj način doprinijela da se obezbijede bolji uslovi za buduće generacije u vidu kvalitetne infrastrukture za razvoj sporta i uspjehe sportista – kažu iz PG Biroa.