ART ART_IZDVOJENO

VIDEO: Poslušajte novu pjesmu grupe ,,U2”

VANCOUVER, BC – MAY 12: Bono of U2 performs on stage during their ‘The Joshua Tree World Tour’ opener at BC Place on May 12, 2017 in Vancouver, Canada. (Photo by Andrew Chin/Getty Images)

Bend U2, koji već 35 godina hara rok scenom, otkriva nam djelić svog novog albuma. Irski rokeri objavili su pjesmu ,,Blackout”, jednu od numera sa novog albuma ,,Songs of Experience”.

Međutim, ,,Blackout” je samo tizer, a prvi singl sa njihovog 14. albuma – ,,You're the Best Thing About Me” – biće objavljen 6. septembra.

Album ,,Songs of Experience”, nastavak je albuma iz 2014. ,,Songs of Innocence” koji je velikim dijelom inspirisan djetinjstvom pjevača Bona Voksa u predgrađima Dablina.

Grupa, a prije svega pjevač Bono, angažovana je u odbrani ljudskih prava. Oni su objasnili da je većina pjesama snimljena prošle godine ali su odlučili da odlože objavljivanje albuma poslije pobjede Donalda Trampa u trci za Bijelu kuću.
– Glavni dio je bio napisan do početka 2016. ali sada mislim da ćete se složiti da je svijet vrlo drugačiji . rekao je ove godine Edž, gitarista grupe za časopis ,,Roling Stoun”.

On kaže da ,,izgleda kao da je klatno naglo promijenilo smjer”.

Bono je rekao za časopis u drugom intervjuu da U2 žele da skrate album i da su smatrali da je dobra ideja da se vrate u studio i da krenu sa izmjenama.

U2 takođe želi da objavi album na tradicionalniji način od albuma ,,Songs of Innocence”, koji je bio debakl.

Kompanija Apple, da bi promovisala proizvod, besplatno je objavila album na naloge pola miliona korisnika iTunesu. Čak su i obožavaoci grupe U2, koji bi nabavili album u svakom slučaju, bili šokirani načinom kako je Apple galantno podijelio taj album.

Numere sa novog albuma izaći će tokom turneje kojom će U2 u sjevernoj Americi proslaviti 30 godina od izlaska njihovog albuma ,,The Joshua Tree”, koji je po mišljenju kritičara lansirao taj sastav među najveće zvijezde svjetske muzike.
Izvor: N1