Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

DIRLJIV GOVOR POZNATE PJEVAČICE: Djevojčice moja, ti jesi lijepa

Ovogodišnju dodjelu MTV nagrada pjevačica Pink iskoristila je da uputi vrlo snažnu poruku svojoj kćerki, ali i svim ljudima koji su u bilo kom perodu svog života postavili isto pitanje kao ova djevojčica.

Naime, Pink je ispričala da joj je nekoliko dana prije dodjele kćerka rekla kako sebe smatra najružnijom djevojčicom koju poznaje. Ovo je zaprepastilo poznatu pjevačicu, koja se zapitala odakle takvo razmišljanje šestogodišnjem djetetu. Tada nije odreagovala niti odgovorila svojoj djevojčici, ali je ubrzo otišla kući i za nju napravila, ni manje ni više, nego PowerPoint prezentaciju.

-Prezentacija je sadržavala androgene rok zvijezde koji žive svoj način života. Vjerovatno su ih ismijavali svakog mogućeg dana, ali oni mašu svojim zastavama i inspirišu sve nas. To su Majkl Džekson, Dejvid Bouvi, Fredi Merkuri, Princ, Dženis Doplin – govori ona, te dodaje da joj je na pitanje zašto se tako osjeća, kćerka odgovorila da izgleda kao dječak, samo sa dugom kosom.

Djevojčica  joj je rekla da nju, svoju majku smatra lijepom, ali nije očekivala ono što će joj Pink reći.

-Kad su me ljudi ismijavali, govorili su da ličim na muškarca, da imam previše mišljenja o svemu i da mi je tijelo previše snažno. Ja ne puštam svoju kosu niti mijenjam svoje tijelo. Ne mijenjam način na koji se predstavljam, a i dalje punim koncertne dvorane širom svijeta. Dušo, mi se ne mijenjamo. Mi uzimamo šljunak i od njega pravimo bisere. Pomažemo drugim ljudima da se promijene i vide ljepotu na druge načine – naglasila je Pink, te zahvalila svim umjetnicima koji su upravo ono što jesu i inspirišu ostale svojim radom.

-Nastavite da sijate. A ti, dušo moja, si prelijepa – rekla je ona na kraju.

Izvor: lolamagazin.com