Porto Novi
MAGAZIN SLAJDER

HARI VAREŠANOVIĆ NAKON KONCERTA U DANILOVGRADU: Lijep je osjećaj kad vas publika poželi

 

Grupa ,,Hari Mata Hari” održala je sinoć u Danilovgradu, u amfiteatru ispod gradskog mosta, koncert koji će publika dugo pamtiti. Bilo je to veče dobrih vibracija, pozitivne energije i potvrda koliko se publika uželjela njihovih pjesama. Od prve pjesme do kraja koncerta nisu izostale ovacije i horsko pjevanje, a frontmen grupe Hari Varešanović kazao je da je oduševljen što su bili dio manifestacije ,,Rijekom Zetom”.

– Više od  30 godina pjevam u Crnoj Gori. Počeo sam pjevati u Bečićima, imao brojne nastupe na sjeveru i primorju, ali do večeras nismo održali koncert u Danilovgradu.Oduševljen sam što smo  ovdje i što smo bili dio ovog velikog događaja. Mislim da smo imali jedan divan koncert i publika nas je odlično prihvatila. Pjevali su sa nama i naše stare i nove pjesme i lijep je osjećaj kad vidite da vas je publika poželjela. Volimo svirati u amfiteatarskom prostoru, a ovaj večeras pored rijeke je mnogo ljepši od trgova-kazao je za naš portal, nakon koncerta, Hari Varešanović.

Danilovgradska publika bila je u prilici da čuje stare, ali i pjesme sa novog albuma ,,Ćilim”. Otpjevao je i pjesmu Miša Kovača ,, Ostala si uvijek ista” i otkrio zašto je baš ova pjesma bila njegov izbor za večeras.

-Ova pjesma je moja omiljena. I ona je odgovor na pitanje koja je moja najdraža pjesma od svih, mojih i pjesama mojih kolega-pojašnjava Hari.

Kaže da je ponosan na projekat ,,Pinkovih zvezdica” u čijem žiriju je bio dvije sezone.

-,,Pinkove zvezdice” su divan projekat i za mene divno iskustvo. To je prilika da možeš uticati na mlade ljude da idu u nekom drugom pravcu, a ne na ulicu. Divno je kad mladi vole da pjevaju, a ne da rade nešto drugo. Ta njihova ljubav se sigurno mora podržati. Ja sam bio dio toga i trudio sam se da budem nježan u komentarima i kritikama, a da pohvalim one najbolje. Dvije najbolje sezone sam bio dio tog projekta i mislim da neću dalje biti u žiriju. Ima još zvijezda koje mogu i trebaju da podrže ovaj projekat-navodi on.

Trenutno je, dodaje, sa bendom na turneji. Promovišu album ,,Ćilim” koji je objavljen prošle godine. Održali su koncerte u Beogradu, Novom Sadu, bili u Auastraliji, Novom Zelandu, a predstoje gostovanja u Sarajevu, Zagrebu…

Na pitanje kada  ponovo dolaze u Crnu Goru, kaže: ,,Kad nas pozovete, a to će biti, nadam se, brzo”.

V.T.

Foto: B. Šekularac