Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

MOBILNI TELEFONI: Samsung predstavio Galaxy Note 8

Nakon toliko vremena iščekivanja Samsung je zvanično počeo svoju smartfon sezonu predstavivši Galaxy Note 8.

U posljednjih nekoliko sedmica, bilo je mnogo procurjelih informacija o Note 8 hardveru, gdje su otkriveni detalji o sistemu dualnih kamera, dizajnu u stilu S8 sa Infinity ekranom bez ivica, i naravno, povratak S Pena.

I dok S8 Plus ima veliki ekran od 6.2 inča, od Note 8 se očekuje da ponudi čak i veći ekran od 6.3 inča, za one koji baš žele veće i bolje.

Na Galaxy Unpacked događaju, organizovanim ovim povodom, šef komunikacija Samsunga D. Dž. Koh govorio je o istoriji Note linije.

Nakon toga prikazan je uvodni video o tome koliko su Note telefoni omiljeni i kako su fanovi Samsunga ostali uz kompaniju i nakon Note 7 debakla sa baterijom.

 

-Niko od nas neće zaboraviti šta se desilo prošle godine, znam da ja neću. Ali isto tako nikada neću zaboraviti milione lojalnih korisnika Note telefona koji su ostali sa nama – rekao je Koh.

-Dozvolite da izjavim svoju najdublju zahvalnost nevjerovatnoj Note zajednici širom svijeta – dodao je on.

-Veliki telefoni su definicija budućnosti mobilne tehnologije – rekao je Koh opisavajući ekran novog telefona koji se nestrpljivo iščekuje na tržištu.

Samsung je uvijek govorio da je Note linije bila plodno tlo za inovaciju.

Note 8 je značajan proizvod za Samsung ne samo kao vodeći proizvod za jesenju sezonu, već i zbog povratka Note brenda na tržište poslije prošlogodišnjeg Note 7 debakla.

Koh je objasnio za koga je Note telefon dizajniran. To su multitaskeri, kojima treba veliki telefon i koji zahtjevaju vrhunske performanse.

Na video bimovima pušten je klip kojim se prikazuje izgled Note 8 telefona, a na scenu je izašao predsjednik marketinške divizije Samsunga Džastin Deniston da da više informacija o karakteristikama telefona.

Note 8 ima isti Infinity Display koji je Samsung uveo na svojim Galaxy 8 telefonima ove godine. Pokrivaju telefon od ivice do ivice, skoro čitavu prednju površinu Note 8. Staklo od 6.3 inča, zakrivljeno sa strana, napravljeno je za S Pen. Ima isti 18.5:9 odnos stranica kao i Galaxy S8 i S8+.

Samsungovi premium Note modeli uvijek su bili skupi, ali će najnovija verzija Galaxy Note 8 biti najskuplji mobilni uređaj ove južnokorejske kompanije. Koštaće više od 900 američkih dolara, a na tržište stiže 15. septembra ove godine.

Samsung uvodi korisnike u mogućnosti Note 8 dualne kamere.

Počinje se poređenjem sa IPhone 7, sugestirajući da će Note 8 nuditi superiornu stabilizaciju slike u odnosu na rivala iz Apple-a.

Note 8 takođe ima “Dual Capture” funkciju, koja još više izražava efekte dubine, i uz koju će Note 8 korisnici moći da fokusiraju sliku u realnom vremenu.

Direktorka proizvodne strategije Samsunga, Suzan De Silva, demonstrirala je mogućnosti S Pena, jednoj od glavnih karakteristika Note 8 telefona.

S Pen omogućava korisnicima da zapišu i do 100 stranica bilješki na telefonu, čak i kada je ekran isključen. Korisnici će moći ovim putem i da slikaju, jer će Samsung nuditi svoju aplikaciju za slikanje uz Note 8 telefone sa S Penom.

S-pen ce takođe moći da označava tekst i prevodi ga u različite jezike ali i da se koristi u aplikacijama za poruke, gdje se mogu kreirati sličice i gifovi koji se mogu slati prijateljima.

Samsung je potvrdio da će se Note 8 pojaviti u radnjama 15. septembra, a oni sa prednarudžbinama će ga dobiti “za nekoliko dana”.

Njima sleduju i slušalice Harmon koje odgovaraju standardnom priključku.

Izvor: cdm.me