ART PREPORUKA

SJUTRA POČINJE BEDEM FEST: Stigao ,,Pro Pain”, nastupaju još Bogdan, ,,Sleepin pillow”….

Dugo iščekivano osmo izdanje Bedem festa počinje sjutra. Prelijepim ambijentom Bedema u Nikšiću pronosiće se prve večeri zvuci ,,Phobos”-a (18.30 h), hora JU ,,Zahumlje” (19.10 h), ,,Artan Lili” (20 h), Zvonka Bogdana (21.20 h), ,,Sleepin pillow”-a (23.35 h), ,,Pro pain”-a (01 h) i ,,Punkreas”-a (02.45 h).
Članovi ,,Pro-pain”-a stigli su juče, a sudeći po osmjesima, čini se da im se ovaj prostor veoma dopao.
Sjutra će, u okviru Bedem festa biti organizovan i okrugli sto na temu ,,Festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije“ u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis u 11 sati. Govoriće predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva održivog razvoja i turizma, Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, Sonja Nikčević, potpredsjednica Opštine Nikšić, Dragica Popović, direktorica Turističke organizacije Nikšić, Ratko Bataković, izvršni direktor IPC Tehnopolisa, Petar Šundić, direktor Bedem festa, Branka Glavonjić, urednica i osnivačica Bunt rock festivala, urednica emisije BUNT, RTS, Marko Pavlović iz Southern Soul Festivala, Predrag Peđa Zečević, direktor Lake festa, Dragan Bulajić, direktor i osnivač City Groove-a, Vladimir Maraš iz Made in NY Jazz Festivala, Dario Kostić iz Festivala Omladina Subotica i Katarina Epštajn, urednica redakcije zabavne muzike Radio Beograd 1.
Bedem fest traje tri dana. Organizatori podsjećaju da je vremenska prognoza za te dane samo sunce, sunce i sunce. Karte će biti dostupne za prodaju tokom festivala na licu mjesta. Ulaznica za jedno veče je osam eura.

Tokom trajanja festivala biće organizovan prevoz iz Kotora i Podgorice u saradnji sa prevoznikom „Papović“ DOO. Polazak iz Podgorice planiran je svakog festivalskog dana u 17:00h ispred Delta City-a a povratak iz Nikšića je u 04:00h na platou ispred autobuske i željezničke stanice. Cijena povratne karte iznosi 3€. Polazak iz Kotora planiran je u 16:00h ispred stare zgrade Jugopetrola (TC Kamelija) a povratak iz Nikšića je u 04:00h na platou ispred autobuske i željezničke stanice. Cijena povratne karte iznosi 8€.

Za sve posjetioce 8. Bedem festa boravak u kampu je besplatan. Festivalski kamp nalazi se neposredno uz tvrđavu gdje se odvija program festivala i biće otvoren za sve posjetioce od danas do nedjelje 27. avgusta.

Partneri ovog festivala, između ostalih, su Nacionalna turistička organizacija, Pivara Trebjesa (Nikšićko rocks), Ministarstvo održivog razvoja i turizma i m:tel, dok je MNE magazin jedan od medijskih partnera.
B.R.
Foto: Bedem fest/Facebook