ART SLAJDER

TIVAT: Toni Cetinski priredio koncert za pamćenje

Hrvatski pjevač Toni Cetinski sinoć je na šetalištu Pine poklonio publici još jedan koncert za pamćenje.

– Dobro veče, Tivat. Prekrasan trg, a što je najbolje od svega, predivna publika. Hvala vam što ste došli. Nadam se da će vam lijepo biti ovo moje putovanje. Neka ova ljubav između mene i vas, s kojom sam došao 2000. ovdje, nastavi se i dalje – kazao je Cetinski i pozvao publiku da podignu ruke u vazduh u ritmu srca.
Zahvalio je i svima onima koji nisu iz Tivta, a koji su došli večeras. A bilo ih je iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja.
Koncert je otvorio pjesmom ,,Krik” i nastavio sa ,,Onaj ko te ljubi sretan je”, ,,Kad bi dao Bog”, ,,Čovjek od leda”, ,,Blago onom ko te ima”, gdje je snimao publiku selfi štapom i kazao ,,Ovo neće samo biti najbolji koncert ikada, već i najbolji snimak na Facebooku”, zatim ,,Opet si pobjedila”, ,,Zabluda” i drugim.
– Ovo je pjesma iz vremena kada sam bio zgodan, imao sam dva metra. Dobro, metar 88. Imao sam six pack, sad imam lunch pack, ali dobro, to je sad moderno. Da li ima pravih muškaraca večeras, onih što kažu ,,Neće ona niđe?”. Neka dignu ruke. Sad neka dignu ruke sve žene koje nikad nisu pomislile prevariti svog muža ili dečka. Ne znam zašto, očekivao sam ovo – rekao je Cetinski i sa prvim taktovima numere ,,Kad žena zavoli” sišao među publiku.

Kada se u ovoj pjesmi ponovo vratio na binu, sa njim je bila i djevojčica Dunja iz Beograda koju je doveo iz publike.
– Kad majka zavoli, vidiš šta nastane? – obratio se Cetinski djevojčici.
Nakon podsjećanja na duet sa Tošem Proeskim u pjesmi ,,Lagala nas mala”, podsjetio je Cetinski i na hit ,,Parnog valjka” ,,Ugasi me”, kao i duet sa ET-em u pjesmi ,,Totalno sam lud” i, kako je nazvao, Oliverovoj najbržoj pjesmi ,,Morski vuk”. Žurka se nastavila u numeri ,,Da nije ljubavi”.
– Večeras ima rođendan, 53. Dino, volim te – pogledao je Cetinski u nebo i zapjevao Dvornikovu ,,Ti si mi u mislima”.
A onda su stigla iznenađenja i za publiku s tla na kojem je sinoć pjevao. ,,Đe si, brate, što činiš? Evo ništa, a ti? Ja bezveze”, odrepovao je čuveni refren Rada Rapida u pjesmi ,,Đe si brate”, a onda oduševio bitom crnogorske himne i gusala.
Izmiksovao je i Oliverovu ,,Dva put san umra” sa ,,Gente di mare”, te nastavio sa šalom.
– Ima jedan gospodin Čak Noris koji umire sto puta dnevno – rekao je Cetinski i, na oduševljenje publike, zapjevao ,,Umirem sto puta dnevno”.
To je bila ujedno posljednja pjesma u regularnom dijelu.
,,Toni, Toni”, skandirala je publika i zvala na bis.

A onda su stigle ovacije i aplauzi za numeru ,,Caruso” u kojoj je predstavio svoj raskosan talenat u dva različita glasa – onim oca Mirka koji je operski pjevač i svojim.
Nakon toga otpjevao je ,,Neka te odvede” i ,,Od milijun žena”, a za kraj ostavio ,,23. prosinac” u kojem je ,,zvjezdano nebo”, kako ga je nazvao Cetinski, publika napravila svjetlima mobilnih telefona.
Tekst i foto: B.R.

kud duga