PREPORUKA SPORT

VIDEO: Pogledajte nevjerovatnu odbranu het-trika Aleksa Kernsa

Treća engleska liga (League one), po svoj prilici čuva ,,dragulj” u redovima Flitvud tauna. A taj ,,dragulj” zove se Aleks Kerns kojem se nakon ovog poteza ,,smiješi” poziv u viši rang. Mail online pisao je  o interesovanju Bilićevog Vest Hema još u aprilu.
Flitvud se danas na svojoj YouTube stranici pohvalio nevjerovatnom odbranom het-trika ovog izvrsnog 24-godišnjaka, rođenog u Donkasteru.

Talentovani mladić karijeru je počeo 2011. u Lids junajtedu i tamo proveo četiri godine. S tim što već 2012. se našao na pozajmici u Berou, te 2013. završio na pozajmici i u Stalibridž seltiku. Dvije godine kasnije, kao klubovi pominju se Česterfild i Roteram junajted. U Flitvudu je od protekle godine. Ono što je interesantno u svemu ovome jeste da su ga zapravo Lids i Berou otpisali, pa je više vremena proveo na klupi negoli pred golom. To nije bio slučaj kod Stalibridža. Oni su jedini u tom periodu prepoznali potencijal, pa je Kerns te 2013. bio proglašen igračem godine u tri kategorije – Player of the Year, Players’ Player of the Year i Supporters’ Player of the Year. U Roteramu i Česterfildu nije zabilježio nijedan nastup. Sreća je opet bila na njegovoj strani kada je stigao u Flitvud, gdje su, takođe, prepoznali izuzetan potencijal i gdje, ponovo se pokazuje, kada vidi da klub ima vjeru u njega, on daje svoju najbolju stranu.
B.R.