MAGAZIN PREPORUKA

INOVATIVNA CRNOGORSKA MOBILNA APLIKACIJA: Klikom do mjesta na omiljenoj plažu

Summer aplikacija rješava probleme turista vezane za pronalazak najboljih plaža na našem primorju, nudeći rezervaciju i online plaćanje ležaljki na istim.

Kako je najavljeno, Summer je kreiran kako bi turistima olakšao boravak na crnogorskom primorju, pružajući različite digitalne servise. Za ovu sezonu, pokrenuta je prva verzija aplikacije, savremenog dizajna i dopadljivog korisničkog iskustva, koja omogućava rezervaciju i online plaćanje ležaljki na plažama. Cilj projekta je da se, kroz olakšanje procesa zakupa ležaljki i promociju plaža širom crnogorskog primorja, doprinese poboljšanju turističke ponude naše zemlje.

Cjelokupni Summer projekat, pored softverske komponente (web aplikacija, mobilna aplikacija za iOS i Android), podrazumijeva i hardversku komponentu u vidu pametnih bova i solarnih panela za punjenje mobilnih telefona na suncobranima, razvijenih u saradnji sa BIO-ICT Centre of Excellence i Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta Crne Gore. Tri pametne bove će već u avgustu biti postavljene na različitim lokacijama na crnogorskom primorju, kroz saradnju i ugovor sa JP Morsko dobro. One će biti povezane sa aplikacijom, te će korisnicima u realnom vremenu biti dostupne informacije o temperaturi vode, vazduha i UV zračenju.

Sve zainteresovane plaže mogu se besplatno priključiti aplikaciji i na taj način postati dio ponude.

Prva verzija aplikacije sa dijelom funkcionalnosti (rezervacija i plaćanje ležaljki), može se besplatno preuzeti sa Play i App Store-a, dok će se novi servisi postepeno uvoditi do kraja ljeta.

Summer možete preuzeti na https://play.google.com/store/apps/details?id=me.amplitudo.summer  i https://itunes.apple.com/hr/app/summer-me/id1263507801?mt=8, a za sve informacije posjetite www.summerapp.me ili www.facebook.com/summerapp.