Porto Novi
ART PREPORUKA

VEČERAS POČINJE LAKE FEST: ,,Zabranjeno pušenje”, ,,Hladno pivo”, AC/DC tribute bend….

Sve je spremno za sedmo izdanje Lake festa koje počinje večeras na jezeru Krupac kraj Nikšića i trajaće do nedjelje.

Program počinje u 19 sati nastupom sastava ,,Mikrokozma”, nastavlja se u 19.40 h sa ,,Buč Kesidijem”, u 20.20 h binu preuzima ,,Justins Johnson”, a u 21.10 h ,,Gomila nesklada”. Od 22 sata publika će slušati ,,Zabranjeno pušenje”, od 23.30 h ,,Hladno pivo”, a veče zatvara ,,Band X – AC/DC tribute” koji nastupa od 1 sat.


Smještaj u kampu u besplatan. Prijava boravka je obavezna na ulazu u kamp. Strani državljani plaćaju boravišnu taksu u iznosu od 0,60€ po danu.
Parking je obezbijeđen (ograničeni kapaciteti), a cijena je 1€/24h. Autobus sa glavne stanice Nikšić do Krupca polazi na svakih 30min i cijena karte je 0,50€. Pored toga, prevoz od Krupca do Podgorice košta 1,50 eura.

Cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10,00eur za jedno veče i 25,00eur za tri večeri.

Pored kampanja ,,Kad pijem ne vozim” i ,,Rock&Recycle”, generalnog sponzora Pivare ,,Trebjesa” Nikšić, Lake fest uključio se i u kampanju takozvanih zelenih festivala.

U okviru Projekta „Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori“, koji Ministarstvo održivog razvoja i turizma realizuje sa UNDP, pokrenuta je inicijativa ,,Smanji svoj štetni uticaj”. Lake fest se pridružio kampanji na način da će se svi izvođači odreći dijela honorara, koji će biti preusmjeren u fond za očuvanje životne sredine. Lake fest, koji se organizuje u neposrednoj blizini Krupačkog jezera, u prelijepom ambijentu zaštitne šume topola, od samog početka pokazuje da organizatori mogu i moraju značajnu pažnju usmjeriti na unapređenje i zaštitu životne sredine i prostora na kom se realizuje festival.

Kampanja ,,Rock&Recycle”, koju realizuju Pivara ,,Trebjesa” Nikšić i Ekološki pokret ,,Ozon“, postala je sastavni dio Lake festa, muzičkog festivala kojeg krasi odgovoran odnos prema prirodi i prostoru na kom se održava. Već prepoznatljiva akcija ,,Sakupi 20 čaša i preuzmi poklon“, obogaćena je i dodatnim sadržajima, kao što je reciklažno informativni centar u kampu, gdje će posjetici moći da svakodnevno besplatno dobiju kese za otpad za sopstvene potrebe, ali i nauče nešto novo o reciklaži od aktivista Ekološkog pokreta ,,Ozon“, nevladine organizacije sa kojom Pivara ,,Trebjesa“ od početka realizuje ,,Rock&Recycle“.
Na ulazu u festivalski prostor, prilikom prijave boravka, kamperima će biti dostupan i info-letak sa logističkim detaljima o kampanji ,,Rock&Recycle“, čime će se dodatno povećati nivo informisanosti i uticati na zainteresovanost posjetilaca.
Kampanja ,,Rock&Recycle“ će ubuduće poseban akcenat staviti na potencijal otpadnih čaša za kreativno-umjetničke projekte, čime će se otvoriti prostor i za dalju promociju i edukaciju.

Generalni sponzori Lake festa su još Nacionalna turistička organizacija, EPCG i opština Nikšić, dok je MNE magazin jedan od medijskih partnera festivala.

B.R.