MAGAZIN PREPORUKA

POP UP RESTORAN MAKARUL NA TERASI HOTELA MOGREN: Novi gastronomski kutak u Budvi

Na jednoj od najljepših terasa na crnogroskom primorju, terasi hotela Mogren, otvoren je pop up restoran „Makarul“. Restoran je dobio ime po makarulama – vrsti pašte, koja se od davnina tradicionalno priprema u ovom dijelu Jadrana.

Makarule su specijalitet koji je naročito je zastupljen u Paštrovićima, gdje generacije i generacije žena prave makarule. Toć (sos) se pravi od goveđeg ili junećeg mesa na luku prženom na domaćoj svinjskoj masti, uz osnovne dodatke pamidore (paradajz), petrusina (peršun), česna (luk) i crnog vina. Makarule imaju bolji ukus od obične pašte a i od špageta – sočniji su i ukus je ,,puniji”. Za razliku od pašte, nisu skroz šuplji, a duži su od špageta.
U čast makarula, u restoranu je priređeno posebno veče, u kojem su gosti imali priliku da probaju dvije vrste ove domaće pašte: makarule u raguu od hobotnice i makarule sa pašticadom.

Osim tradicionalne, u restoranu Makarul zastupljena je i moderna mediteranska kuhinja uz bogat izbor vina. Kada se tome doda prijatan ambijent sa neodoljivim pogledom na more i zidine Starog grada, zasigurno je da je Budva dobila još jedan gastronomski kutak po kojem će biti prepoznatljiva.
Uz predložene tasting menije, gosti imaju mogućnost kreiranja posebnog menija, a u restoranu je moguće organizovati proslave, večere za grupe, i druge događaje. Radno vrijeme – od 19h do 01.00h.

This slideshow requires JavaScript.