PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

SAUDIJSKA ARABIJA: Prave ljetovalište za koje ne treba viza

Saudijska Arabija najavila je da planira da napravi “poluautonomnu” turističku destinaciju duž sjeverozapadne obale na Crvenom moru za koju neće biti potrebne vize i u kojoj vjerovatno neće važiti stroga islamska pravila ponašanja za žene.

Ljetovalište će imati rezervat prirode i područja atraktivna za ronioce, a postoje naznake da se striktni propisi o prekrivanju glave i tijela maramama i o odvajanju žena i muškaraca neće primjenjivati u tom turističkom raju.

Sredstva za taj projekat biće obezbijeđena iz početnog kapitala Javnog investicionog fonda.

Odmaralište će biti izgrađeno duž 200 kilometara obale, prilagođeno potrebama svjetskih turista koji luskuzna putovanja spajaju sa zdravstvenim (velnes) turizmom.

Najavili projekat izgradnje luksuznih odmarališta

Saudijska Arabija pokrenula je veliki projekat za razvoj turizma kojim će 50 priobalnih mjesta ostrva u Crvenom moru pretvoriti u luksuzna odmarališta.

Saudijske vlasti se nadaju da će privući strane i domaće posjetioce u cilju jačanja ekonomije, pošto su pale cijene nafte, naveo je Bi-Bi-Si (BBC).

Saudijska Arabija je takodje najavila vizne olakšice za destinacije duž sjeverozapadne obale na Crvenom moru.

Početak izgradnje novih odmarališta najavljen je za 2019. godine, a prva faza uključuje nove aerodrome i luksuzne hotele, a očekuje se da bude završena 2022. godine.

Foto i izvor: BETA/rtcg.me