DRUŠTVO PREPORUKA

FORMIRANE DVIJE PODRUČNE USTANOVE ŠKOLE „VASA PAVIĆ“: Iste mogućnosti za svu našu djecu

Dvije područne ustanove muzičke škole „Vasa Pavić“ formirane su u JU OŠ „Milan Vukotić“, Golubovci i JU OŠ „Mahmut Lekić“, Tuzi.

Komisija Ministarstva prosvjete obišla je pomenute dvije škole sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje za organizovanje područnih ustanova muzičke škole. JU OŠ „Milan Vukotić“ u Golubovcima pohađa više od 1000 učenika, nastava se izvodi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Zete, pa je organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Zete (4 osnovne škole-Golubovci, Mataguži, Srpska i Bijelo Polje), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, veoma značajno.

JU OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima pohađa preko 1000 učenika, radi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Malesije, pa bi organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Malesije (4 osnovne škole-Tuzi, Dinoša, Skorać i Zatrijebač), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, bila takođe veoma značajna.
– Ovakvim aktivnovstima Ministarstvo prosvjete nastoji da proširi obrazovne mogućnosti koje će pomoći našoj djeci da otkriju i razvijaju svoje talente – rekao je povodom otvaranja područnih ustanova direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Marash Dukaj.

U cilju bolje selekcije učenika, kao i bolje informisanosti djece i roditelja, predloženo je da se od početka II polugodišta organizuje muzički vrtić u obije škole, u koji bi se upisala djeca I i II razreda OŠ sa područja Zete i Malesije, a koji bi pohađali samo nastavu solfeđa (2 časa sedmično).