DRUŠTVO PREPORUKA

DO DALJEG: Bez naplate parkinga na Jazu i Crvenoj glavici

Foto: Montenegroblogspot.com

Zbog neposjedovanja odobrenja za rad nadležnog organa, Komunalna inspekcija i komunalna policija zabranile su naplatu parking prostora na Jazu i auto kampu Crvena glavica, prenosi RTV Budva.

Reagujući po prijavi, Komunalna inspekcija i komunalna policija su utvrdile nepravilnosti i naložile uklanjanje rampe na Jazu, čime je omogućen slobodan pristup posjetiocima bez naplate.

Kako je kazao načelnik Komunalne inspekcije i komunalne policije Aleksandar Mijatović za TV Budva, riječ je o firmi Parking Jaz, koja je prethodnih godina imala potrebnu dokumentaciju za rad, što ove godine nije slučaj.

– Morali smo intervenisati po inicijativi i uklonili sve prepreke i lica koja su radila. Nije bilo nikakvih problema, sve su razumjeli i pokušaće da u što kraćem roku doću do potrebne dokumentacije. Do tada, građani i gosti mogu slobodno, bez plaćanja, da ulaze na parking – kazao je Mijatović.

Prema riječima komunalne inspektorke Jelene Šćekić, za legalan rad je potrebno rješenje o lokaciji, odnosno saglasnost nadležnog organa uprave.

– Sve je to navedeno u članu 29 lokalne Odluke o načinu i uslovima postavljanja i uklanjanja privremenih objekata na teritoriji Opštine Budva – kazala je Šćekić.

Ista situacija je zatečena i u auto kampu Crvena glavica. zbog čega se ni tamo neće naplaćivati parking do pribavljanja neophodne dokumentacije.

Izvor: RTV Budva/CdM