ART PREPORUKA

KIC POP HOR: Pred publikom u Budvi 27. jula, u Kotoru 1. avgusta

Foto: B. Šekularac/MNE magazin

Nakon prvog, spektakularnog koncerta novoosnovanog KIC POP HORA u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” u Podgorici, 27. juna, taj jedinstveni hor u regionu održaće pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, na otvorenom dva koncerta, i to – u četvrtak, 27. jula između crkava u budvanskom Starom gradu od 21:30, a sljedećeg utorka, 1. avgusta ispred katedrale Sv. Tripuna u Kotoru od 22 sata.
Koncert KIC POP HORA u četvrtak u Budvi je poklon JU Grad teatar, JU Muzeji i galerije i Turističke organizacije Budva, Budvanima i brojnim turistima u metropoli crnogorskog turizma.
U Kotoru 1. avgusta koncertom KIC POP HORA otpočeće 16. Internacionalni kotorski ljetnji karneval.
Na predstojeća dva koncerta nastupaće oko 40 članova i članica hora, a tokom 90-minutnog koncerta (muzički vremeplov od 50-tih godina prošlog vijeka do danas) izvešće oko 20 domaćih i svjetskih pop-rok hitova među kojima su: ,,Dobra vam noć prijatelji”, ,,Goro moja”, ,,Balerina”, ,,Imagine”, ,,Careless whisper”, ,,Zlatni dan” i druge.

Foto: B. Šekularac/MNE magazin

Amaterski KIC POP HOR nastupa u pratnji benda u kojem su profesionalni muzičari: Enes Tahirović (klavir), Ivan Tomas (bas gitara), Martin Đorđević (bubnjevi), Dejan Ljujić (električna gitara) i Stefan Pavićević (saksofon).
Voditeljka programa biće Dušica Vugdelić, inače članica hora.
Gosti koncerta i u Budvi i Kotoru biće talentovani mladi solista Nemanja Petrović, a u Kotoru i Stevan Tomašević.
Podsjećamo da je KIC POP HOR nastao u Podgorici kao spontani građanski projekat, okupviši istinske zaljubljenike u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija dobivši kako kreativnu i organizacionu podršku JU KIC ,,Budo Tomović”, tako i logističku Nevladinog udruženja ,,Kutak’’.

kud duga