DRUŠTVO SLAJDER

DESET GODINA KOMPANIJE M:TEL U CRNOJ GORI: Predstavljena 4 G mreža

Kompanija m:tel je danas u poslovnici u Budvi predstavila 4G mrežu i Urban postpaid pakete za nove korisnike i podsjetila na uspjeh ostvaren u proteklih 10 godina rada na crnogorskom tržištu.

Na pres konferenciji upriličenoj tim povodom, izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lučić je, osvrćući se na dosadašnji rad m:tel-a, rekao da su rast prihoda iz godine u godinu, rast investicija, donacija i broj zaposlenih samo dio parametara kojima se mjeri uspješnost rada.

-Prošle godine kompanija m:tel je na aukciji organizovanoj od strane EKIP-a osvojila najbolji frekventni spektar za 4G. Danas možemo reći da signalom 4G pokrivamo urbani dio većine gradova u Crnoj Gori. Svjesni smo da ubrzan razvoj tehnologija uslovljava da korisnici zahtijevaju sve veće brzine interneta, pa signalom 4G i ponudom novih postpaid paketa u potpunosti izlazilo u susret zahtjevima. Kada se osvrnemo na proteklih 10 godina, m:tel ima kontinuirano pozitivan uticaj na privredu Crne Gore. Naime, zapošljavamo ukupno 432 radnika, donirali smo oko milion eura vrijednosti, sponzorisali razne sportske, kulturne i druge projekte sa oko 5 miliona eura, a investicije dosežu čak 182 miliona eura-saopštio je Lučić.

Samo u prethodne dvije godine je uloženo 60 miliona eura u izgradnju optičke mreže.  O uspjehu govori i tržišno učešće m:tel-a sa 282 hiljade korisnika mobilne telefonije što čini 29% tržišta i preko 50 hiljada multimedijalnih korisnika što je više od 25 % tržišta.

Novosti u ponudi m:tel-a su Urban paketi koje je predstavio direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović. On je podsjetio da sadrže: fiksne resurse i najveće količine Interneta u sklopu pretplate, opciju prenosa nepotrošenih resursa u naredni mjesec i mogućnost pristupa digitalnim servisima.

-Pozivam sve buduće korisnike koji preferiraju surfovanje internetom i koriste digitalne servise da se odluče za Urban paket jer 1000 prvih korisnika dobija čak 10 puta više GB. Takođe, valja iskoristiti napovoljniju ponudu uređaja  – 4G telefona i tableta po cijeni već od 1 euro-rekao je Cerović.

         Korisnici mjesečno na raspolaganju imaju određenu količinu Interneta, nakon čega mogu aktvirati internet tarifni dodatak po želji, a u zavisno od paketa i besplatan internet saobraćaj ostvaren ka mondo GO aplikaciji , zatim za upload i download za digitalni servis Urban disk i 10 GB cloud prostora za smještanje podataka na Urban disc servisu, kao i besplatan internet saobraćaj ostvaren ka Internet stranama: Wikipedia, Facebook, Twitter, WhatsApp, Viber uz neograničen internet saobraćaj.

Posebnost Urban paketa je u tome što su resursi koji se odnose na razgovore odvojeno troše za razgovore u mreži i ka drugim mrežama u Crnoj Gori. Takođe, ukoliko ih korisnik ne potroši u toku tekućeg mjeseca, prenose se u sljedeći mjesec. Urban disk digitalni servis omogućava korisniku da sačuva sve svoje fotografije, video klipove i fajlove na onlajn serveru. Ako korisnik promijeni, izgubi ili pokvari telefon, svi podaci koji se nalaze na Urban disku ostaju sačuvani i mogu se pogledati na računaru ili prebaciti na novi telefon jednim klikom.

          PR menadžerka m:tel-a Ana Martinović kazala je da je kompanija m:tel, kao društveno odgovorna kompanija, za 10 godina rada odustala od organizacije svih koncerata i druge javne promocije i odlučila da sredstva opredjeljena za tu namjenu plasira kroz donacije od javnog interesa.

-Jedna od takvih je pomoć u vrijednosti od 16.000 eura Ministarstvu zdravlja Crne Gore u cilju promocije projekta zakazivanja specijalističkih pregleda kod izabranog ljekara. Ovo je samo jedna u nizu donacija koje su realizovane u ovoj godini, uz napomenu da je do kraja godine planirana podrška još nekim važnim projektima u sistemu zdravstva i obrazovanja-kazala je Martinović.

This slideshow requires JavaScript.

 

Više informacija o cjelokupnoj ponudi m:tel-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i besplatnim pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac