ART SLAJDER

ZAVRŠEN SEA DANCE: Publika plesala uz hitove Pola, Orhana, ,,Bad copy”-a i ,,Who see”-a

Četvrto izdanje Sea dance festivala na Jazu zatvoreno je na glavnoj bini izvanrednim setom turskog di-džeja Mahmuta Orhana u 4.15 sati.
– Hvala, Crna Goro – kazao je Orhan.
U sat i 45 minuta njegovog nastupa stali su sve sami hitovi, uz koje je publika plesala i pjevala.
U intervjuu koji je dao za MNE magazin nekoliko dana pred nastup kazao je da je čuo da su Crnogorci temperamenti i energični. Publika, po svoj prilici, nije iznevjerila Orhanova očekivanja, a nije ni izvrsni Turčin njihova.
Vijorila se crnogorska zastava u toku njegovog nastupa, palila baklja, a on je uživao u muzici i atmosferi ne skidajući prepoznatljivi osmijeh sa lica.
Set je počeo svojim planetarnim hitom ,,Feel”, a u repertoar je uvrstio i svoj novi singl ,,Save me”.
Prije njega atmosferu je do usijanja doveo Jamajčanin Šon Pol koji je na binu izašao u 1 sat ujutru.
Pjesme ,,Addicted to you”, ,,Get busy”, ,,Got 2 luv u”, ,,Bailando”, ,,Cheap thrills”, ,,Body”, ,,We be burning” orile su se Jazom.
– Najdublja ljubav koju možete da osjetite jeste ona prema majki. Ruke gore ko to osjeća – povikao je Pol, a bezbroj ruku podignuto je u vazduh.
To je označilo i početak čuvenog hita koji je uradio sa ,,Clean Bandits”-ima pod nazivom ,,Rockabye”.
– Crna Goro, volim vas! Hvala na ljubavi! Neću reći zbogom, već do narednog viđenja – poručio je Pol, uz pjesmu ,,Summer paradise”.
Letjeli su peškiri i palice u publiku, a Pol je pohvalio i Crnogorke za koje je rekao da su nevjerovatno lijepe i seksepilne.


Odličnim setom punim hitova za zagrijavanje atmosfere prije nastupa Šona Pola pobrinuo se DJ Last95.
Program je sjajnim jednosatnim setom otvorio Safe T. Publika je uživala u soul i fank hitovima.
Nakon njega na scenu su stupili rezidenti Sea dance festivala Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz iz ,,Who see klape”.
– Ćao, ekipa – pozdravili su publiku uz pjesmu ,,Legalizacija”.
Publika je počela da pjeva i nije prestajala do kraja nastupa. Došli su svi dobro pripremljeni pa su pjevali i numere sa novog albuma ,,Pamidore” poput ,,Stani pani”, ,,Naselje”, ,,Otvoreni šank”, ,,Jedem kasno”, a tu su se našli i stari hitovi ,,Nije preša”, ,,Koji sam ja meni kralj”, ,,Prevaspitaj đecu”, ,,Đe se kupaš”, ,,Regeton Montenegro” i druge.
Noyz im je poručio da se naježio koliko dobro pjevaju.
Imali su izvrsne goste, pa su sa MC Labijom otpjevali ,,Ajte kući”, a sa Ivom Kostić ,,Pamidore”.
– Mnogo vam hvala, ljudi, baš mi je srce puno. Vidimo se opet – pozdravio je ,,Who see” dvojac odličnu publiku uz pjesmu ,,Krokodil”.
Za kraj, napravljen je tradicionalno i selfi sa bine sa publikom u pozadini.

Kao i ,,Who see”, ,,Bad copy” pokazali su zašto su majstori svog zanata. Publika je uživala, njihala ruke u ritmu i pjevala o stvarnosti koju u svojim pjesmama Ajs, Timba i Skaj Vikler prikazuju onakva kakva jeste – surova.
– Meni je bilo super, kako je vama bilo? – pitali su ,,Bad copy” publiku i za kraj otpjevali numeru ,,Esi mi dobar”.
– Stanem nekad u publiku, hajde da vidim šta ko ima da kaže, nezanimljivo mi je dosta toga. Valjda imamo tekstove koji ljudima drže pažnju, pa smo zato tu gdje jesmo – kazao je Vladan Aksentijević aka Ajs Nigrutin novinarima pred nastup i najavio skori izlazak novog albuma.
Portparolka Sea dance festivala Marija Vujović kaže za MNE magazin da su zadovoljni festivalom, odzivom i reakcijama publike, kao i utiscima koje će publika ponijeti kako iz Budve, tako iz Crne Gore.
– Nadamo se da se družimo na novom izdanju festivala naredne godine, kada ćemo slaviti pet godina. Opština Budva zajedno sa organizatorima Festivala potpisala je aneks ugovora. U narednim danima počećemo planirati sljedeće izdanje i tada obavijestiti sve o novom datumu – kazala je Vujović za MNE magazin.
Ljeto ljubavi u Exit avanturi počelo je sa Umagom, nastavilo se Temišvarom, onda je stigao Exit festival i na kraju Sea dance.
– Prethodna tri dana imali smo priliku da ugostimo velike muzičke zvijezde. Svakako je zadovoljstvo vidjeti ih ovdje kao ambasadore Crne Gore, s obzirom da su ponijeli jako lijepe utiske, počev od Džon Njumana koji je nakon nastupa ostao duže da se zabavi, a poslije toga probao i crnogorski burek da vidi kako to izgleda interesantno jelo koje može pojesti u Crnoj Gori. Družio se sa članovima samog festivala i nakon toga napustio Crnu Goru – prenosi Vujović utiske za naš portal. Za Fatboy Slima dodaje da je bio standardno sjajan na svom nastupu.
– Nevjerovatna energija, nevjerovatni fanovi koji su skakali uz svaku numeru koju je priredio i sigurno je jako zadovoljan otišao iz Crne Gore. Nakon toga prvi put u Crnoj Gori Space Ibiza na turneji sa velikim Mind against, italijanskim duom i Squire koji je zatvorio program druge večeri na glavnoj bini festivala – podsjeća Vujović.
Kada je u pitanju No sleep bina, ona kaže das u prethodna tri dana imali sjajne izvođače.
– Posljednje veče, šlag na torti se može reći, sjajni ,,Who see” koji su predstavili svoj album i ,,Bad copy”, a nakon toga nastupio je Šon Pol koji je donio pregršt svjetskih hitova na glavnu binu festivala i u stilu numere ,,Temperature” podigao temperaturu na Jazu – kazala jeVujović.
Bilo je ovo još jedno izdanje za pamćenje.

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: B.R.

kud duga