PREPORUKA SPORT

ZABRANA UEFA: ,,Grobari” ne mogu u Podgoricu

Foto: RTS

Fudbalskom klubu Partizan izrečena je zabrana organizovanog prisustva navijača na predstojećem meču protiv Budućnosti u Podgorici u kvalifikacijama za Ligu šampiona, saopštili su crno-bijeli.
– Odlukom disciplinskih organa Uefa, Partizanu je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama. Ovo znači da sektor koji je propisan za navijače gostujućeg kluba neće biti stavljen na raspolaganje Partizanu i njegovim navijačima – navodi se u saopštenju crno-bijelih.
Fudbaleri Partizana u utorak dočekuju Budućnost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je revanš sljedeće nedjelje u Podgorici.
Kazna je donijeta, kako se dodaje, zbog neprimjerenog ponašanja i skandiranja dijela gledališta na meču sa poljskim Zaglebljem prošle sezone.
Šampion Srbije je apelovao na navijače da poštuju tu odluku i da ne idu na meč u Podgorici.
– Na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub – navodi se u saopštenju Partizana.
Partizan je, pored zabrane prisustva navijača u Podgorici, novčano kažnjen i sa 25.000 eura, kao i sa umanjenim kapacitetom stadiona u Humskoj na prvoj domaćoj utakmici Uefinih takmičenja (sjeverna tribina).
Prva utakmica između Partizana i Budućnosti je sjutra od 20.45.
Izvor: BETA, RTS