ART PREPORUKA

DRUGO VEČE PARTY BUS-A OPRAVDALO OČEKIVANJA: Večeras pravac Njegoševa ulica u Podgorici


Party bus je jedinstvena manifestacija kod nas i u regionu, a u organizaciji NVO Sinteza već je prošao kroz dva crnogorska grada, spojio sjever Crne Gore sa jugom.
– Prvi dan proveli smo u Plužinama i po završetku koncerta uputili se ka Baru. Pojava Party busa je izazvala veliku pažnju što je i cilj čitavog projekta. Ali i ekipa Party Bus-a imala je priliku da uživa u čarima Crne Gore. Od degustacije vina na Virpazaru, obilasku grada, tvrđave Bešac pa potom dolaska u Bar gdje smo obišli stari grad Bar, staru maslinu, jedinstveni simbol grada, uz prelijep doček zaposlenih iz TO Bar – prenosi utiske sa drugog dana putovanja Party bus-om PR NVO Sinteza Aleksandra Minić za MNE magazin.
Bina na glavnom šetalistu, dodaje, je potpuno opravdala očekivanja i tri odabrana benda koja su se uputila sa njima na ovo putovanje su mogli da daju najbolje od sebe.

– Prva manifestacija u okviru ,,Ljeta sa zvijezdama”, koju po jedanaesti put organizuje TO Bar, mogla je da počne. Da ne fali piva potrudio se sponzor festivala Nikšićka pivara, koja je u sklopu platforme Nikšićko roks podržala ovaj projekat. Svi učesnici Party busa su posebnu pažnju posvetili akciji ,,svaka limenka se računa” na način što se u posebno dizajniranim kutijama tokom čitavog puta odlažu limenke. Sve one će biti presovane prije početka koncerta u Podgorici i upućene na reciklažu – kazala je Minić.

Nakon vatrometa u 22 h prvi su nastupili Ničim izazvan, uz hitove ,,O tebi” i ,,Tridesete” polako su razdrmali masu.
– Poznati hitovi ovog sve popularnijeg benda su naišli na lijep doček, posebno od dijela ženske publike, na što smo već i navikli. Dobar zvuk nastavio je u irskom stilu uz Orthodox celts, što su zdušno podržali fanovi ove vrste muzike. Uz prepoznatljivu koreografiju, irske zastave i sljedeći koncert je potrajao oko 100 minuta uz prelijepu konekciju benda i publike – ističe Minić.

Kraj je obilježen energičnim nastupom grupe Iskaz, koja je na prepoznatljiv način iz publike izvukla i zadnji atom snage. Uz energične hitove i animaciju publike koja je ostala do kraja Iskaz je prvi put na crnogorskom primorju izazvao ovacije i šutke u publici koja je na taj način uzvratila energiju. Veče u Baru je i više nego opravdalo očekivanja – rekla je Minić.

Party bus manifestacija nastavlja svoje putovanje, kreće ka Podgorici gdje će večeras u Njegoševoj ulici koncert početi od 22h. Očekuje se i najveća posjeta. Posebno će, dodaje Minić, interesantno biti vidjeti Njegoševu ulicu koja se prvi but zatvara ovakvim povodom.
Podsjećamo, ulaz je besplatan.
Program
22:00 Ničim izazvan
23:05 Orthodox Celts
00:45 Iskaz

B.R.
Foto: NVO Sinteza