ART PREPORUKA

PODGORIČKO KULTURNO LJETO: ,,Neverne bebe” donijele novu energiju na Trg nezavisnosti

Koncert ,,Nevernih beba” održan sinoć na Trgu nezavisnosti u sklopu ,,Podgoričkog kulturnog ljeta” donio je novu energiju u Podgoricu. Dvočasovnu priču Milan Đurđević, Vladan Đurđević, Saša Ranđelović, Nemanja Savić, novi bubnjar Sebastijan Kerekeš, Jelena Pudar i Tijana Sretković započeli su u 21.20 sati pjesmom ,,Kiša”. Uslijedile su ,,Za hiljadu godina” i ,,Priča o nama”.
– Dobro veče, dragi ljudi. Dobro veče, dragi prijatelji. Sedam godina prošlo je otkako smo imali koncert ovdje, na Skalinama. Evo nas u gradu koji smo jedva čekali. Evo nas ispred publike koju volimo. Za vas večeras sviraju ,,Neverne bebe” – kazao je Milan Đurđević.
Ljubav se ljubavlju vraća, pa je tako podgorička publika nagradila ove Đurđevićeve riječi onako kako samo ona zna kad nekoga voli – gromoglasnim aplauzima, držanjem ritma rukama i horskim pjevanjem svake pjesme.
– Bravo, majstori – čestitao je Đurđević publici na pjevanju, uz dubok naklon.
Pjevali su i jedni i drugi iz duše sve one pjesme ,,Nevernih beba” koje su zbog ljepote i snage poruke ostali u srcima zauvijek – ,,Da ima nas”, ,,Oktobar fest”, ,,Balkan”, za kojeg je Đurđević sinoć rekao da je izvor sreće. Praštali su svi u pjesmi ,,Praštam”. Podsjetili su i na hit ,,Fita” ,,Mačka”. Već sa poznatim taktovima ,,Dairi” ruke su bile u vazduhu, a grla spremna za horsko pjevanje. Ranđa je pripremio prste za još jedno izvanredno sviranje ,,Zajdi, zajdi” na gitari, a kada je Jelena Pudar zapjevala ovu pjesmu nastao je muk. Po završetku trgom se zaorio aplauz.

This slideshow requires JavaScript.

Međutim, nije se muzika ,,Nevernih beba” slušala sinoć samo ispred, već na balkonima i krovovima obližnje zgrade.
Gromoglasnim aplauzom pozdravljena je i Tijana Sretković za izvođenje numere ,,Veliki je Bog”.
Savić je, pored gitare, nekoliko puta preuzimao mikrofon i pokazivao glasovne mogućnosti.
,,Neverne bebe” pokazale su zašto ih smatraju jednim od najboljih lajv bendova na ovim prostorima.
Regularni dio koncerta završen je numerom ,,Kuća za spas” i zajedničkom fotografijom dok se u pozadini vidjela publika. Na bis su ,,Neverne bebe” i publika zapjevali ,,Tužnu pesmu”.

This slideshow requires JavaScript.


,,Neverne bebe” opet čekaju crnogorsku publiku 13. jula na trgu u Budvi, a onda i 13. avgusta na sceni ,,Lake fest”-a na Krupačkom jezeru.
B.R.
Foto: B. Šekularac