ART SLAJDER

MNE MAGAZIN U NOVOM SADU: Sve je spremno za Exit

Sve je u ušuškanom, prelijepom Novom Sadu spremno za večerašnju ,,Exit”-ovu ,,eksploziju” dobre energije i muzike.
Počinje spektakl, a to se već dalo vidjeti po popodnevnom dugom redu ispred ,,Exit”-ovih šatora za prodaju ulaznica u centru grada, pored Srpskog narodnog pozorišta. Bili su tu fanovi ,,Exit”-a iz Španije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Neki su u redu stajali sa koferima što je označavalo da su tek došli u grad.
Upravo u Srpskom narodnom pozorištu od 19 sati jedan od najuticajnijih motivacionih govornika Nik Vujičić, predstavnik čuvenog Standing Rock pokreta Aaron Turgeon, Zoran Cvijanović, popularni glumac i istaknuti ekološki aktivista i Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala, govoriće na temu ,,50 godina od Ljeta ljubavi – da li je svijet zalutao?”. Ulaz za ovu panel diskusiju je slobodan i dobrodošli su svi koji su zainteresovani da je prate i iznesu svoje mišljenje.
Večeras je takozvani Nulti dan ,,Exit”-a, a posjetioce na bini Petrovaradinske tvrđave očekuju izvanredni izvođači. Kapije se otvaraju u 19 sati. Riječki sastav ,,Jonathan” probija led, u 20 sati. Zatim će se za nastavak dobre rokenrol energije pobrinuti ,,Van Gogh”, od 21 sat. U 22.15 sati na binu izlazi sastav ,,Teachers”, a onda i zvijezde večeri, ,,The Killers” (23.15 – 00.45 h). Kako najavljuju organizatori, prema set listama ,,Killers”-a sa prethodnih koncertata na ovoj turneji, publika će biti u prilici da čuje najveće hitove, kao i numeru ,,The Man” s albuma ,,Wonderful Wonderful” koji će biti objavljen u septembru.
Tu žurka ne prestaje. ,,Exit”-ovci su pripremili još iznenađenja, pa tako na Dance areni fanove čekaju Marta b2b Sugar Lobby (22h), Lag b2b UVB (23.30 h), Paula Temple b2b Rebekah (01 h), Jeff Mills (2.30 h), Ellen Allen (5.30 h) i Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević (7 h).
Nema spavanja ni za posjetioce No sleep arene gdje će muziku zavrtjeti Schwabe (23 h), Vladimir Ivković (1 h), Tolouse Low Trax live (3 h), Jane Fitz (4h) i Vitanov (6 h).

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: Bojana Radonjić