PREPORUKA SPORT

IZNENAĐENJE: Uz Đokovića na Vimbldonu, pored Agasija, i Mario Ančić

Foto: Phil Cole/Getty

Novak Đoković od 15 sati igra meč za titulu protiv Gaela Monfisa u Istbornu. Međutim, nije to ono što danas puni novinske stupce i što je iznenadilo tenisku javnost.
Kako saznaju Sportske novosti, u Đokovićevom stručnom štabu na Vimbldonu, od ponedjeljka biće Mario Ančić! Svakako, tu će biti i Andre Agasi, ali ovo je pravo iznenađenje, jer u ,,u igri” su bila imena kao što su Radek Štepanek i Goran Ivanišević.
– Istina, već sam imao isplaniran dolazak u Vimbldon, ali tek u drugoj nedjelji turnira, kada je trebalo da budem stručni komentator BBC-ja i usto igram na turniru veterana. Taj ću angažman s BBC-jem otkazati, iako sam se radovao, bilo bi mi prvi put, a što se tenisa tiče, to ću odlučiti na licu mjesta. Ionako je riječ o egzibiciji – rekao je Ančić za Sportske novosti iz kancelarije na Menhetnu.

Sportske novosti u uvodu podsjećaju da je Ančić 2011. godine, sa samo 27 godina, bio prisiljen da prekine karijeru (posljednji meč odigrao je u maju 2010. u Minhenu) zbog konstantnih problema s povredama (leđa) i bolešću (najteži oblik mononukleoze) i da je otada izgradio akademsku (magistrirao i doktorirao pravo i finansije na Columbiji u Njujorku) i poslovnu karijeru (trenutno je zaposlen u moćnoj bankarskoj kompaniji Credit Suisse na Vol Stritu).
Trostruki osvajač Vimbldona (2011, 2014, 2015) Novak Đoković prvog dana ovog turnira, u ponedjeljak, igraće protiv Slovenca Martina Kližana.
B.R.