MAGAZIN PREPORUKA

MOŽDA VAM TREBA MALA POMOĆ: Saznajte koji kupaći kostim odgovara vašoj figuri i zablistajte na plaži

Jedna od najvažnijih stvari za svaku ženu kada se primiče odlazak na more jeste kakav kupaći kostim odabrati, a da odgovara njenoj figuri. Važno je da znate koji oblik tijela imate, a potom slijedite ove korisne savjete.

Postoji pet osnovnih tipova ženske figure i nije isto jeste li jači u gornjem ili donjem dijelu tijela ili ste atletske građe, stoga pri odabiru idealnog kupaćeg kostima trebate biti mudri i naglasiti svoje prednosti.

Oblik trougla

Ove žene su sitnije u gornjem dijelu tijela, a krupnije u donjem. Dakle, cilj je vizualno proširiti ramena i grudi te naglasiti struk. Birajte svjetliji gornji dio sa zanimljivim i velikim printovima. Poželjni su i volani i tanke naramenice, a možete izabrati i kupaći bez naramenica. Prolazi i model sa horizontalnim izrezom oko vrata.

Oblik obrnutog trougla

Ovaj tip figure je suprotan prethodnom – širi ste u području ramena i grudi, a od struka nadolje se sužavate. Cilj je naglasiti bokove i vizualno izdužiti područje ispod vrata. Birajte taman i jednobojan gornji dio sa širokim naramenicama i dubokim dekolteom. Donji dio kupaćeg treba da bude šareni i niskog struka, a poželjno dobro je i ako ima kaiš.

Okrugli oblik

Figura vam je takva da ste najzaobljeniji i najširi u središnjem dijelu tijela pa je ciilj sakriti stomak i naglasiti poprsje. Birajte jednodijelne kupaće sa uspravnim i oštrim dekolteom, horizontalnim linijama i, po mogućnosti, izrezima sa strane. Ako ste ljubitelj dvodijelnih komada, donji dio neka obvezno bude visokog struka i sa dubokim izrezom od naprijed.

Četvrtasti oblik

Ako se prepoznajete u ovom tipu figure, imate atletsku građu i tijelo bez oblina. Logično, u tom slučaju valja vizualno povećati poprsje i bokove te stvoriti privid struka. Za vas su jednodijelni kupaći kostimi sa što većim izrezima sa strane, ili barem kontrastnim bojama na tom području. Gornji dio treba da bude upečatljive boje i dubokog dekoltea, dok je kod donjeg dijela poželjno da je visoko rezan.

Oblik pješčanog sata

Ovo je idealan oblik tijela i san svake žene, stoga, ako ste jedna od tih sretnica koje imaju savršeno proporcionalne obline i naglašen struk, birajte krojeve koji će sve to dodatno naglasiti. Gornji dijelovi sa dubokim i oštrim dekolteom te širokim naramenicama i visoko rezani donji dio na vama će izgledati kao dobitna kombinacija.

Izvor: net.hr