PREPORUKA SPORT

STIJEPOVIĆ: Ambicije grada i kluba su da FK Budućnost ostane šampion

Glavni grad danas ima potpuno stabilizovan klub koji je spreman da, u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona, na pravi način odmjeri snage sa velikim klubovima i priredi spektakle na gradskom stadionu pod Goricom, naglasio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji je danas, sa saradnicima, obišao renovirane prostorije trening kampa FK Budućnost na Starom Aerodromu i razgovarao sa članovime uprave, stručnog štaba i igračima Kluba.

Čestitajući u svoje ime, u ime uprave Grada, navijača Kluba i svih građana Podgorice titulu prvaka Crne Gore, koja je osvojena poslije pet godina, gradonačelnik se zahvalio stručnom štabu i fudbalerima što su podarili Glavnom gradu čast da se diči šampionima države.

Naglašavajući da biti šampion i prvi u državi nije nimalo lako, kao i da podrazumijeva velika odricanja i rad, Stijepović je istakao da ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez stručnog rada i dobre organizacije kluba. On je čestitao stručnom štabu i upravi kluba na tome što su ispratili rezultate fudbalera.

Stijepović, podsjećajući prisutne na put koji je vodio do titule, saopštio da je prije dvije godine izabran novi predsjednik Skupštine akcionara kluba.

On je naglasio da su u tom periodu dugovanja iznosila preko dva miliona eura, da se kasnilo sa isplatom zarada fudbalerima i ostalim zaposlenima, pa je u proteklom periodu gradska uprava predano radila na saniranju svih dugovanja, formirana je nova uprava, odabran novi, kvalitetan i uspješan partner, što pokazuju dobri rezultati ali i činjenica da je klub sada na stabilnim nogama i veoma dobro organizovan.

Gradonačelnik je zaključio da su ambicije grada i kluba iste, da FK Budućnost ostane šampion, kao i da aktuelna uprava kluba to i obećava, a Grad je tu da pruža podršku kako bi ovaj ne samo gradski, već i državni brend postao prepoznat ne samo na našim prostorima, već i na regionalnom i evropskom nivou.

– Sve ono što se planira i ulaže u klub, uslovi koji se stvaraju, kvalitet stručnog i igračkog kadra nam obećava nove radosti i mnoge uspjehe FK Budućnosti – zaključio je Stijepović.

Predsjednik odbora direktora FK Budućnost Žarko Burić saopštio je da je posjeta uprave Grada od velikog značaja za Klub. On je istakao da je aktuelna uprava napravila određene promjene i stvorila bolje uslove za rad mlađih selekcija i prvog tima.

Burić je naglasio da klub planira izgradnju pomoćnog travnatog terena, za koji je u toku izrada projekta, kao i da su realna očekivanja da se radovi finalizuju do kraja godine.

On je informisao prisutne da je uprava FK Budućnost, povodom osvajanja titule odlučila da organizuje koncert za navijače, ljubitelje fudbala i građane Podgorice, koji će se održati 9. jula na Stadionu malih sportova.

This slideshow requires JavaScript.