PREPORUKA SPORT

SJUTRA ŽRIJEB ZA EP, ĐUKIĆ PORUČUJE: Sa velikim ambicijama krećemo u Hrvatsku, san OI

Foto: rtcg

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra u 19 sati čeka rivala za Evropsko prvenstvo koje će u januaru biti održano u Hrvatskoj.
,,Lavovi” su u trećem šeširu u kojem su Srbija, Norveška i Češka.
U prvom su Hrvatska, Njemačka, Španija i Francuska, u drugom Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija, a u četvrtom Slovenija, Mađarska, Austrija i Island.
Selektor Dragan Đukić u intervjuu za Sport klub kaže da je znao u šta se upušta kada je preuzeo kormilo u ne tako srećnom trenutku, kada se činilo da se sve ruši i da reprezentacija ostaje bez Borozana, Lipovine i Simića.
– S jedne strane, ne bih se prihvatio posla da nisam vjerovao da mogu da riješim probleme. Uspio sam da smirim strasti, uspio sam da vratim vjeru u reprezentaciju, uspio sam da stvorim pozitvnu hemiju i ponosan sam, prije svega, na to. S druge strane, najveće zasluge za uspjeh koji smo ostvarili pripadaju igračima. Oni su odlučili da se izvuku iz bezizlazne situacije, da prevaziđu sukobe koje su imali, da stvore hemiju koja je jednostavno bila nesalomiva. Vjerovali su da mogu do Evropskog prvenstva. Nisu klonuli duhom ni kada je sreća okretala leđa. Borili su se kao lavovi i zasluženo stigli do cilja – ističe Đukić.
On dodaje da sa velikim ambicijama kreću u Hrvatsku.
– Želimo da obezbijedimo mjesto na Svjetskom prvenstvu a krajnji cilj i san svih nas je plasman na Olimpijske igre. Generacija koju vodim bi svoj maksimum u igračkom i svakom drugom smislu trebalo da pokaže baš u Japanu – smatra Đukić.
B.R.