PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Vujović u Konstanci, Ristanović u Makabiju

Naš reprezentativac Stevan Vujović će u sezoni koja slijedi nositi dres rumunske Konstance, saznaje Handball Montenegro. Tim koji se u protekloj sezoni borio za titulu će sljedeće biti mnogo jači. Stigao je iskusni francuski trener, nekada proslavljeni golman Kristijan Godin koji je ranije vodio reprezentaciju Rumunije, te St. Rafeal, Hamburg i Selestat u kojem je upravo trenirao srednjeg beka sa Cetinja, tako da je njegova želja bila da Vujović ponovo bude organizator igre u timu gdje je on šef stručnog štaba. Podsjećanja radi, za Konstancu igra i naš pivot Mladen Rakčević, ali i još nekoliko igrača iz bivše Juge poput Čuture, Angelovskog, Vujadinovića, Mladenovića, Crnoglavca, Nikolića, Čelice, a nedavno su stigli Mitrevski i Malinović.
Stevan Vujović je ranije nastupao za Lovćen, Crvenu zvezdu, Vardar, Metalurg, Antekjeru, Balmazujvaroš, Veclar, Cirih. Ovo je lijepa vijest i za našeg selektora Dragana Đukića koji će tako imati još jedno rješenje više u bekovskoj liniji, jer je jasno da Vujović posjeduje kvalitet koji je potreban našem nacionalnom timu.

Naš reprezentativni golman Radivoje Ristanović će nakon epizode u Balatonfuredu karijeru nastaviti u Izraelu. Dogovorio je saradnju sa Makabijem iz Rišona, aktuelnim šampionom u ovoj zemlji koji ima velike planove u sezoni koja slijedi. Bivši golman Lovćena, Partizana, Balingena, San Antonija i Šamberija je treće pojačanje Makabija, koji ima cilj da igra u Ligi šampiona.

Tekst i foto: Handball Montenegro