DRUŠTVO

KOVAČEVIĆ: Ne možemo imati savremenu bolnicu ako uništavamo mobilijar

Nedavno objavljivanje fotografija na Fejsbuku, jedne od majki koja je sa djetetom boravila u Dječijoj bolnici, a na kojima se vide polomljeni kreveti i prljavi toaleti izazvalo je burne reakcije javnosti.

Iz menadžmenta najveće zdravstvene ustanove u zemlji su poručili da su svjesni uslova i kapaciteta kojima raspolažu, te da se trude da se stanje popravi, o čemu svjedoče brojne donacije i adaptacije unutar Kliničkog centra.

Ipak, kao jedan od problema ističu i to što se građani nerijetko ponašaju neodgovorno prema inventaru Kliničkog centra.

Direktorica Zorica Kovačević stoga apeluje na građane da se odgovorno odnose prema inventaru, ne samo ustanove na čijem je čelu, već svih koje posjećuju, poručujući da samo zajedničkim djelovanjem možemo biti svi zadovoljni.

“Svakodnevno smo suočeni sa neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji namjerno uništavaju mobilijar raznih institucija, pa čak i parkove nakon uređenja. Mišljenja sam da ne možemo imati savremenu bolnicu ako se ne odnosimo odgovorno prema opremi i mobilijaru koji imamo. Menadžment će nastaviti sa aktivnostima za nabavku nove opreme i stvaranja ugodnog ambijenta. Samo zajedničkim djelovanjem možemo biti svi zadovoljni”, kazala je Kovačević Dnevnim novinama.

Izvor: Dnevne novine/cdm.me