ART SLAJDER

SOUTHERN SOUL FESTIVAL: Sve spremno za zabavu na plaži od 29. juna do 2. jula

Southern Soul Festival okupiće od 29. juna do 02. jula na plaži Kite club Dolcinium u Ulcinju oko 56 izvođača, rečeno je na današnjoj konferencija u bašti hotela ,,City” u Podgorici.
Producent festivala Petar Lazović istakao je da se vrata otvaraju u 13 sati 29. juna, a da program počinje od 14 sati i traje do šest sati izjutra svakog dana.
Najavljena je reorganizacija mjesta festivalske lokacije, sa novom zonom za relaksaciju i restoranom, berzom ploča razvijenom sa izdavačkim kućama i vinyl shopovima iz Londona, Pariza i Berlina, kao i poboljšanim zvukom na sve tri bine.
Biće osam lajv bendova, od kojih prvi dolazi iz Nigerije ,,Ayetoro“ i u četvrtak će na Southern Soul festivalu zabilježiti svoj prvi evropski nastup.
U petak i subota biće po tri lajv nastupa, od 21 sat do 1 sat ujutru, a u nedjelju, dodaje Lazović, posjetioce očekuje džez atrakcija iz Amerike ,,Sun Ra Arkestra“.
Od sjutra, podsjeća Lazović, do početka festivala cijena četvorodnevne ulaznice iznosiće 65 eura. Na samom ulazu četvorodnevna karta biće 79 eura. Dnevne karte za četvrtak i nedjelju su po 20 eura, a za petak i subotu po 25 eura.
– Festival je prošle godine za sva četiri dana imao oko 12.000 posjetilaca. Svakako da je broj ljudi koji je u pretprodaji ove godine, posebno sa inostranih tržišta, kupio četvorodnevne karte, veći tako da se prvi put i mi u organizacionom dijelu susrećemo sa overbooking-om u Ulcinju. Hotelski smještaj je rasprodat, privatnog ima još, u manjem broju, ali mislim da je to jedan od parametara koji ukazuje da nas očekuje super zabava – rekao je Lazović.
Menadžerka za odnose sa javnošću Huawei-a Marijana Stevanović naglasila je da ova manifestacije promoviše pozitivne vrijednosti, kvalitetnu muziku i festivalsku kulturu. Zvanični uređaj festivala, dodala je, biće huawei p10 lite koji će biti izložen tokom cijelog trajanja festivala u njihovoj zoni.
Ekspert za PR i korporativnu komunikaciju Crnogorskog Telekoma Marija Ražnatović kazala je da je Southern Soul festival prepoznat na međunarodnoj mapi muzičkih dešavanja, ,,ne samo zbog kvalitetnih sadržaja, izvođača, već i zbog posebnog ambijenta kakav je Velika plaža i kompletan region, ali najviše zbog vjerne publike koja je iz cijelog svijeta i koja se uvijek rado vraća.“
-Tokom trajanja festivala biće dostupna prepaid ljetnja ponuda po cijeni od pet eura – besplatan internet tri dana od 1.5 GB i deset dana besplatan WhatsApp i Viber, a za sve one koji žele više interneta na tabletu i laptopu uključili smo i mobilni internet po cijeni od 9.90 eura koji sadrži deset dana besplatnog interneta – rekla je Ražnatović.

Brend menadžer za Coronu, za koju je od prošle godine ekskluzivni distributer Pivara Trebjesa, Mladen Fatić istakao je da im je čast što, pored domaćeg Nikšićkog piva, Pivara u portofoliju ima brend kakav je Corona ,,koji je jedan od najprodavanijih u svijetu kad je pivarska industrija u pitanju”.
Proizvodi se u Meksiku, pojasnio je Fatić, i iz te zemlje izvozi se širom svijeta.
– Po tome je karakterističan, jer to je jedino mjesto gdje se on proizvodi i puni. Samim tim, kad smo prošle godine krenuli sa distribucijom, prepoznali smo Southern Soul festival kao jedinstvenu i fenomenalnu priliku za saradnju, u isto vrijeme i promociju našeg proizvoda. Ovaj festival je upravo ono što Corona kao brend baštini, a to je opuštena atmosfera, dobra muzika i prije svega, sjajno mjesto kao što je Velika plaža. To je odličan spoj za ova dva brenda, Southern Soul festival i Corona pivo – istakao je Fatić.
Sa organizatorima ovog festivala, dodao je, imaju saradnju koja seže još dalje u prošlost i ,,to je dobra baza za ono što će raditi u narednim godinama”.
Pozvao je sve posjetioce da dođu na festival da se ,,svi zajedno družimo i osvježimo uz Corona pivo“.
Managing direktor za Crnu Goru G3Spirits-a Bojan Leković kazao je da mu je zadovoljstvo što su od prvog dana dio tima Southern Soul festivala i osjećaju se kao domaćin.
– Ono što je meni drago je što svake godine čitava organizacija raste u raznim pravcima. Raznovrsna je, kako po line-upu, tako i sve stvari koje prate sami festival se nadograđuju, i mi sponzori se trudimo da proširimo našu ponudu, da drugačije priđemo i drugačije se pozicioniramo – istakao je Leković.

Koordinatorka kampanje ,,Smanji svoj karbonski otisak” UNDP Crna Gora Radica Zeković podsjetila je da je Crna Gora krenula putem niskokarbonskog razvoja u turizmu, s ciljem da bude prepoznata kao idealna ,,zelena“ destinacija u srcu Evrope.
– Mi u UNDP-u veoma smo ponosni što u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma radimo na ozelenjavanju popularnih muzičkih festivala u Crnoj Gori. Nakon City Groove-a, sada sarađujemo i sa Southern Soul festivalom. Naš cilj je da preko ovih festivala utičemo na svijest i javno mijenje kako bismo promovisali važnu temu, a to je zaštita životne sredine i skrenuli pažnju na značaj klimatskih promjena – kazala je Zeković.
Trend je, dodaje, da ,,zeleni“ festivali u svijetu postaju sve više norma.

Leković je dodao da sve čaše u kojima se budu služili napici na festivalu su od papira, jer ,,samim tim biće lakše za recikliranje.“
– Gledamo da sve ovo se ne svede na sami biznis, nego i da vratimo okolini koja nam puno toga daje – istakao je Leković.
B.R.
Foto: B. Šekularac