ART PREPORUKA

HOTEL HILTON: Prvi koncert gitare 22. juna u 20 časova

Prvi koncert VIVO ciklusa koncerata vrhunskih svjetskih gitarista biće održan 22.juna u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Hilton. Crnogorski gitaristički centar otvoriće prvu sezonu VIVO ciklusa koncertom jednog od najtraženijih francuskih virtuoza, Thibault Cauvina, koji već godinama sa gitarom putuje širom svijeta u okviru turneje koja je do sada obuhvatila preko 1000 koncerata u preko 120 zemalja.  Uzbudljiv program, insipirisan nekim gradom, zemljom ili kulturom koji daju novu dimenziju klasičnoj gitari, biće privlačan i najširem krugu ljubitelja muzike. Thibault Cauvin će narednog dana u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ održati i masterklasove, a predavanja će biti otvorena za sve zainteresovane.

Prijavljivanje za masterklasove obavlja se putem mejla [email protected] ili facebook stranice ciklusa www.fb.com/VIVOGuitarConcertSeries

VIVO ciklus koncerata će u okviru prve sezone organizovati još tri koncerta:  koncert 19. septembra održaće ruski umjetnik na balalajki, Aleksey Arkhipovskiy, čiji se spektakularni  koncerti uobičajeno održavaju u okviru festivala gitare.

Scena ciklusa će biti posvećena i predstavljanju crnogorskih gitarista – 10.oktobra Radoš Malidžan će sa publikom podijeliti poetičan, meditativan i virtuozan program koji odiše pozitivnom energijom, a 21.novembra  ciklus će koncertom zatvoriti jedan od najtraženijih gitarista današnjice, kako u svijetu klasične gitare tako i u svijetu džeza – mađarski gitarista Antal Tony Pusztai, osvajač prestižnih međunarodnih nagrada među kojima su i prve nagrade na takmičenjima European Guitar Award, Montreux Jazz Guitar Competition, te muzičar koji je nastupao sa Pat Methenyem i Ralph Townerom.

VIVO ciklus koncerata vrhunskih svjetskih gitarista podržali su partneri iz Crne Gore i svijeta – Ministarstvo finansija, D'Addario fondacija, Francuski kulturni institut, hotel Hilton, Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, digital DAB advertizing agencija, PG Sound, Arhimed i velikog broja medija – RTCG, TV Prva, TV 777, TV Pink M, Pobjeda, Dan, Dnevne novine, portala MNE Magazin, volimpodgoricu, portal Analitika, Culture Corner i Gracija.

Foto: facebook.com/VIVOGuitarConcertSeries