ART PREPORUKA

ČAST DA BRANE CRNOGORSKU SCENU: Punkreas, Autogeni Trening i DST na osmom Bedem festu

Osmo izdanje Bedem festa sa ponosom najavljuje nastupe crnogorskih bendova: Punkreas, Autogeni Trening i kultnog DST-a, koji će imati tu čast i odgovornost da brane boje crnogorske muzičke underground scene na Bedem festu, najavljuju iz organizacije.
– Ideja je da po prvi put na nekom festivalu predstavnici crnogorske muzičke scene budu nosioci (headlineri) muzičkog programa, jer je riječ o bendovima koji su u prethodnom vremenu svojim radom i stvaralaštvom zavrijedili mnogo veću pažnju ukupne javnosti, prije svega u Crnoj Gori – navode organizatori.

Organizatori posebnu pažnju stavljaju na prvi nastup kultnog DTS-a na Bedem festu.
– U dogovoru sa DST-om, bend će nastupom na Bedem festu zapravo svečano obilježiti 25 godina postojanja i rada i mi smo ponosni na činjenicu da je DST odabrao upravo Bedem fest kao mjesto za obilježavanje jubileja – ističu organizatori.
Bendovi Punkreas i Autogeni Trening već su imali priliku da aktivno učestvuju u stvaranju zdravih temelja Bedem festa, dok su članovi DST-a na različite načine bili prisutni prethodnih godina. Tako je većina članova ovog benda nastupala sa nekim drugim sastavima, poput nastupa Borisa Lješkovića sa grupom Wodoo, ili Srđe Simunovića sa grupom Vizant, dodaju.
– Počeci Bedem festa vezuju se za članove nikšićkih bendova koji su nesebično sebe davali kako bi Bedem fest postao ovo što danas jeste, ali je i Bedem fest uvijek podsticao i promovisao crnogorske bendove bezrezervno – ističu organizatori.
Iz organizacije pozivaju sve ljude da dođu na promociju osmog Bedem festa koja će se održati 24. juna (subota) na gradskom trgu, u prelijepom ambijentu amfiteatra u Plužinama. Muzički program počeće od 18:00 h nastupom mladog i talentovanog DJ Irona, potom će uslijediti nastupi bendova Manitou, Off Duty, E play i Repetitor. Partneri promotivnog događaja su Opština Plužine, Crnogorska Komercijalna Banka- zlatni sponzor i oficijelna banka Bedem festa, potom Pivara ,,Trebjesa” i klub ,,Zvono”.
Organizatori skreću pažnju na činjenicu da je organizovan prevoz autobusom iz Nikšića za Plužine. Autobusi kreću u subotu u 15:30 h na platou ispred autobuske i željezničke stanice u Nikšiću. Povratak iz Plužina za Nikšić je u 01:00 h. Cijena povratne karte iznosi 6 e a svi oni koji žele da koriste ovakav vid prevoza mogu se prijaviti na tel: 068 334 918 ili u inboxu na facebook stranici Bedem festa.